POHVALE – RAMUŠ HARADINAJ: Kurti je dobar prevarant

POHVALE – RAMUŠ HARADINAJ: Kurti je dobar prevarant

22/10/2019 Off By BERB
Čestitke: Kurti i Ramuš

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj izjavio je da je kandidat za premijera Kosova, lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti dobar prevarant i da ne veruje njegovoj izjavi o Specijalnom sudu.

„Pošto sam ga video sa zastavom Kosova na stadionu, imam dileme da verujem izjavi da neće da prizna Specijalni sud. Radio sam jedno vreme sa njim, dobar je prevarant. Primer zastave nešto govori. Dakle to je prevara“, izjavio je Haradinaj u emisiji “Debata Plus” na RTV Dukađini.

Pokret “Samoopredeljenje” čiji je Kurti predsednik, u svom programu ima formiranje velike Albanije, a zastava Albanije u crveno-crnoj boji, jedina je u Kurtijevom stranačkom kabinetu.

Haradinaj je izrazio nadu da Kurti neće ukinuti takse od 100 odsto uvedene Srbiji jer bi to, prema njegovom mišljenju bila nepopravljiva graška.

„Samo se nadam da, Aljbin Kurti, koji je prevrtao srpske kamione sada neće dozvoliti tim kamionima da uđu“ rekao je on i naglasio da da će ostati u opoziciji i da nije zainteresovan da bude deo nove vlade.

Haradinajeva koalicija Alijanse za budućnost i Socilademokratske partije su na vanrednim izborima održanim 6. oktobra zauzeli četvrto mesto po broju osvojenih glasova.♦

Kosovo online
Foto Gazeta express