NARODNO POZORIŠTE: SA TOLSTOJEM NA RUSKOM POZORIŠNOM FESTIVALU

NARODNO POZORIŠTE: SA TOLSTOJEM NA RUSKOM POZORIŠNOM FESTIVALU

16/10/2019 Off By BERB


Olivera Živković

Predstava Narodnog pozorišta „Carstvo mraka“ sutra,17. oktobra učestvuje na devetom Ruskom međunarodnom pozorišnom festivalu u Nižnjem Novgorodu

Predstava „Carstvo mraka“, rađena je prema tekstu Lava Nikolajeviča Tolstoja. Režiser je Igor Vuk Torbica.

Igraju Olga Odanović (Matrjona), Hana Selimović (Anisja), Vanja Ejdus (Akuljina), Nenad Pećinar (Petar), Anastasia Mandić (Kuma), Marko Baćović (Aćim), Ivan Đorđević (Nikita), Nikola Vujović (Mitrić), Ivana Šćepanović (Marina), Novak Radulović (Svat) i devojčica Jelena Blagojević (Anjutka).
Tema Tolstojeve drame, su prevare, pohlepe, preljube, licemerja, ubistva i čedomorstva, a sve zarad novca koji je “svakom poslu gospodar”, veoma su prisutne i u današnjem vremenu.

Uz Torbicu, autorski tim čine dramaturškinje Molina Udovički Fotez i Tijana Grumić, kostimografkinja Marina Medenica, Scenograf i dizajner svetla je Branko Hojnik a kompozitori su Nenad i Alen Sinkauz.

Na ovogodišnjem festivalu, posvećenom Maksimu Gorkom, koji će se održati do 26. oktobra, biće izvođena isključivo dela ruskih dramskih autora, a osim našeg nacionalnog teatra, učestvovuju i pozorišta iz Rusije, Nemačke, Južne Koreje i Gruzije.♦

Foto NP