KONFERENCIJA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: O taksistima, Đilasovom pismu MMF i spaljivanju Vesićeve knjige

KONFERENCIJA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: O taksistima, Đilasovom pismu MMF i spaljivanju Vesićeve knjige

15/10/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Odmah posle izjava predstavnika taksista da će prekinuti proteste i da veruju samo jednom čoveku u Srbiji, a to je Vučić, pitala sam predsednika na Konferenciji za novinare u hotelu Metropol, čime je šarmirao taksiste. Reko je da razgovr nije bio lak, da on shvata sve njihove nevolje:

– Država je spremna da pomogne poboljšanje kvaliteta taksi službi. Nije to lak problem, biće još muka, ali je najvažnije da građani u Beogradu opet imaju taksi i otvorene ulice.

Na pitanje o pismu koje je Dragan Đilas poslao MMF s molbom da prekinu kolonijalni odnos prema Srtbiji, da se ne dogodi kao u Ekvadoru, Vučić odgovara da se u Srbiji problemi ne rešavaju motkama. Ovaj Đilasov auto gol, koji će mu smanjiti simptije kod glasača, uporedio je sa incidentom oko paljanja Vesićeve knjige:

-Znate li nešto gore od spaljivanja knjiga? Poslali su tako veoma lošu sliku iz Beograda i to sliku o sebi samima.

Novinarka N1 pitala je da li je istina da mu je Vesić nudio otkaz, a Vučić je odgovorio da je to bilo, ali davno:

-Kada se dogodilo ono oko ponavljanja radova na Trgu, pitao sam ga koliko će koštati popravke, a on mi je rekao da će biti besplatne, jer su u garantnom roku. Nisam skoro bio na Trgu. Otićiću tamo kada se završe radovi, posle prvog novembra, pa ako opet ne bude dobro urađeno, razgovaraćemo o odgovornosti.

Vučić je postavio s današnje KZN nekoliko pitanja EU:

– Kako ćete i kada reagovati na laži Albanaca o trovanju na nacionalnoj osnovi i hoćete li zaštititi Srbe od takvih laži? Kako bi Velika Britanija reagovala na slučaj slikanja njenog ambasadora na KiM i Aljbina Kurtija uz zastavu Albanije. Lekari su utvrdili da nije bilo otrovanih pisama iz Srbije, ali su iak članove Centralne izborne komisije Srbe držali zaključane, otimali im dokumenta i lagai ceo svet kako su Srbi teroristi i truju.

Vučić nije pokazao preteranu radost što je Priština odustala od Interpola:
-Ovo je samo jedna mala taktička pobeda za nas. Strateški problem još nismo rešili.♦

Foto Predsedništvo/Dimitrije Goll