EDI RAMA ZA TV KLAN: Ako Kurti postane premijer sa njim će Srbija morati da razgovara

EDI RAMA ZA TV KLAN: Ako Kurti postane premijer sa njim će Srbija morati da razgovara

12/10/2019 Off By BERB


U intervjuu za TV Klan iz Tirane premijer albanske vlade Edi Rama je rekao da “Ako Albin Kurti postane premijer sa njim će Srbija, htela to ili ne, morati da razgovara. Ocenio je da je nesumnjivo da Albin Kurti danas predstavlja izraz volje kosovskih birača:

“I ako preuzme vlast na Kosovu on će biti legitiman premijer sa kojim Srbija, htjela to ili ne, treba da komunicira, treba da nađe način strukturisanja jednog procesa dijaloga, koji se ne može zamisliti bez vlade i novog premijera Kosova”.

Prema njegovim rečima, Kurti je spreman da preuzme odgovornost, i dodaje da i kosovski politički lideri imaju obavezu da, kako kaže, “guraju napred dijalog koji treba, bez sumnje, ponovo pokrenuti, restrukturisati i jasno se fokusirati na njegovo okončanje – priznavanjem Kosova”.

Podsetio je da je lično uvek bio protiv razmene teritorija kao načina kojim se skraćuje put jednom procesu koji je mnogo komplikovaniji.

“Međutim, na drugoj strani, rekao sam i ponavljam da je nezamislivo da se dolazi do zaključka ukoliko nema vizije i ukoliko nema volje da se dogovore o graničnoj liniji”, reka je albanski premijer.♦

Agencije
Foto TV Klan