SAJAM KNJIGA 64 PUT: Praznik knjige pod sloganom “Pismo = glava“

SAJAM KNJIGA 64 PUT: Praznik knjige pod sloganom “Pismo = glava“

03/10/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Pod sloganom „Pismo = glava“ od 20. do 27. oktobra 64. Međunarodni sajma knjiga.

Na današnjoj konferenciji za medije potsetii su da će se ova velika manifestacija održati u halama Beogradskog sajma a popuniće ih pet stotina izlagača, od kojih šesdeset dolazi iz inostranstva. Ove godine zemlja počasni gost Sajma je Egipat.

Posetioci Sajma upoznaće se sa najnovijom izdavačkom produkcijom i, što je posebno važno reći, ljubitelji knjiga moćiće da svoje biblioteke obogate, po najpovoljnijim cenama, najnovijim naslovima.

Ovogodišnji Sajam veliku pažnju posvetiti životu i delo Danila Kiša, Milorada Pavića i Oskara Daviča, čije godišnjice smrti obeležavamo tokom cele 2019. godine.

Među inostranim gostima Sajma su Dejvid Van iz SAD, Nermin Jildrim iz Turske, Sergej Šargunov iz Rusije i Laura Sintija Černjauskajte iz Litvanije.

Pored Arapske republike Egipat, zemlje počasnog gosta, na Sajmu učestvuju i izdavači Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Rusije, Hrvatske, Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije, Italije, Turske, Kine, Rumunije, Irana, Belorusije, Švajcarske, Maroka, Alžira, Tunisa, Nemačke i Albanije.♦

Foto Sajam