ISTRAGA: Novo saslušavanje Rade Trajković

ISTRAGA: Novo saslušavanje Rade Trajković

01/10/2019 Off By BERB

Specijalno tužilaštvo Kosova će još jednom saslušati Radu Trajković, piše prištinska Gazeta Ekspres. Razlog su njene izjave da joj je ponuđen video snimak u kojem je snimljeno ubistvo političara Olivera Ivanovića.

 

Pod lupom specijalnog tužilaštva nalaze se još dvoje osumnjičenih iz Severne Mitrovice, koji se, prema rečima tužioca Sulj Hodže, traže zbog hapšenja.

 

Bivša poslanica Skupštine Kosova Rada Trajković, trenutno predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova, kaže da joj je ponuđen video snimak ubistva političara Olivera Ivanovića, koje je izvršeno u Severnoj Mitovici. Trajkovićeva je medijima rekla da je odbila da primi video. Upravo zbog ove Trajkovićeve izjave pokrenulo se Specijalno tužilaštvo Kosova.

 

Specijalno tužilaštvo je za Gazetu Express izjavilo je da su već pokrenuli istragu, prenosi Kossev.

 

Specijalni tužilac, Sulj Hodža (Sylë Hoxha), koji vodi slučaj nakon Ivanovićevog ubistva, rekao je da je Trajkovićeva ranije saslušana kao svedokinja. Međutim, kosovskim istražiteljima tada nije rekla da su joj ponudili bilo kakav snimak Ivanovićevog ubistva.

 

“Da, nemamo tu izjavu gospođe Trajković. Ona je ranije saslušana kao svedokinja. Ono što je sada izjavila očigledno je da je novo. Ranije nam nije rekla ništa o ovakvom snimku. Ja ću se kao predmetni tužilac baviti time i vrlo pažljivo postupiti sa ovom izjavom. Ovu izjavu tretiraćemo s najvećom ozbiljnošću”, rekao je Sulj Hodža.

 

Tužilac Hodža izjavio je da se ključni svedoci koji su mogli da daju informacije o ovom slučaju nalaze u Severnoj Mitrovici. Prema njegovim rečima, oni se plaše da daju informacije o tome.

 

“Većina potencijalnih svedoka ovog slučaja nalazi se na severu. Oni oklevaju, uplašeni su i nerado sarađuju u ovom slučaju”, kaže on.

 

Prema njegovim rečima, srpska strana ne sarađuje sa kosovskim vlastima na pružanju informacija o slučaju.

 

“Vlasti Srbije ne pomažu u ovom pitanju, uopšte ne doprinose otkrivanju ubistva Ivanovića“, rekao je Hodža.

Pod lupom specijalnog tužilaštva nalaze se još dvoje mladih osumnjičenih, koji se, prema rečima tužioca Sulj Hodže, traže zbog hapšenja. Oboje žive u Severnoj Mitrovici i umešani su u organizovani kriminal.

 

Četiri osobe su uhapšene u vezi sa ubistvom srpskog političara, od kojih su dve oslobođene. Država je u međuvremenu izdala međunarodni nalog za hapšenje Milana Radoičića, koji se krije u Srbiji. Oliver Ivanović, bivši ministar i bivši poslanik u Skupštini Kosova, ubijen je 16. januara 2018.

Gazeta – KIM radio
Foto Medija centar