KOSOVO – ČEKAJUĆI IZBORE : Koalicija Samoopredelenje – Srpska lista!?

KOSOVO – ČEKAJUĆI IZBORE : Koalicija Samoopredelenje – Srpska lista!?

25/09/2019 Off By BERB

Aljbin Kurti, kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje pristao je na koaliciju sa Srpskom listom zarad vlasti, izjavio je, kako prenosi Koha, predsednik PDK, Kadri Veselji.

Gostujući u emisiji RTK Rubikon, Veselji je optužio Samoopredeljenje i Aljbina Kurtija da se „udvaraju” Srpskoj listi i da Kurti to čini samo zbog moći.

„Nikada se nisam igrao sa njima. A najviše ih vređaju oni koji su im najbliži. Takvo je i Samoopredeljenje. On će sebi napraviti teren kako bi bio prihvatljiv za međunarodnu zajednicu. Priznaje državu Kosovo, i formiraće koaliciju sa Srpskom listom. Međutim, stavovi se ne mogu promeniti. Sve ove promene Kurti je napravio da bi došao na vlast“, rekao je Veselji, prenosi Bota

Pored toga, optužio je Samoopredeljenje da su „najkorumpiranija stranka“, da „samo govore o drugima, ali da oni ne čine ništa“.

Izneo je ocenu i da je Kurti „gori od Haradinaja“ kada je odnos sa predstavnicima međunarodne zajednice u pitanju.

„Aljbin je još gori. Njegov stav je poznat širom sveta. Smatra Ameriku imperijalističkom. Ako ima neko zbog koga pomodri ambasador, zna se ko je. Ne pričam ni o kome. U interesu Kosova je da budemo sa svima zajedno“, rekao je on.

Kad je reč o PDK, njegova stranka „ima crvene linije samo kad je reč o Srbiji i korumpiranim ljudima“.

Za njega su prihvatljive i Srpska lista i stranka Nenada Rašića, ako su kosovske stranke.

„I Srpska lista i stranka Nenada Rašića su kosovske…. Imam korektan odnos sa Srpskom listom, ja sam zaštitnik prava Srba, ali oni moraju priznati zastavu Republike Kosovo“, rekao je Veselji.

Srpska lista, kaže Veselji, treba da bude u kosovskim institucijama.

Govorio je i o protivkandidatkinji ispred LDK, Vjosi Osmani za koju je rekao da je pametna žena, ali da nema potrebnu nezavisnost da upravlja zemljom.(KoSSev – foto Vikipedija – Kadri Veselji)