CRVENI KRST SRBIJE: Tajšmajdanski park – Državno takmičenje u pružanju pomoći

CRVENI KRST SRBIJE: Tajšmajdanski park – Državno takmičenje u pružanju pomoći

20/09/2019 Off By BERB

 

Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Srbije u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja se održa će se sutra (subota 21. septembra) u Tašmajdanskom parku. Otvaranje takmičenja je u 10 časova, a samo takmičenje će se odvijati na poligonima u Tašmajdanskom parku od 11 do 16 časova.

Ova manifestacija spada u najveće i najmasovnije koje Crveni krst Srbije organizuje svake godine. Okuplja preko 700 volontera iz cele Srbije. Državno takmičenje je ove godine posvećeno bezbednosti dece u saobraćaju i odvija pod sloganom „I mi učestvujemo! Bezbedni u saobraćaju“.

Na takmičenju ekipa Crvenog krsta Srbije svoje umeće poznavanja prve pomoći pokazaće 15 ekipa omladine i 15 ekipa podmlatka Crvenog krsta iz 28 mesta Srbije, koje su se plasirale na Državno takmičenje nakon pobeda na opštinskim, gradskim, pokrajinskim i međuregionalnim takmičenjima.

Na Državnom takmičenju nadmetaće se i ekipe Crvenog krsta u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja, (njih 12) iz isto toliko organizacija Crvenog krsta u gradovima i opštinama.

Na takmičenju će takođe nastupiti i 12 ekipa „petlića“, najmlađih volontera Crvenog krsta, koji učestvuju revijalno i koji će prikazati svoja znanja i veštine u pružanju prve pomoći građanima Beograda(Press i foto CKS).♦