ALEKSANDAR VUČIĆ: Država će pomoći porodicama nestalih Srba sa KiM

ALEKSANDAR VUČIĆ: Država će pomoći porodicama nestalih Srba sa KiM

17/09/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KIM. U knjigu utisaka napisao da će se naša drava boriti da pronađe sve nestale. Nekoliko starih roditelja molilo ga je za pomoć. Tražili su da se pretraže svi zatvori na Kosovu, jer se nadaju da je možda ostao neko ko nije ubijen. Obećao je, kao što je obećao i materijalnu pomoć i zapošljavanje deci nestalih. Rekao je da mnoge humanitarne organizacije na zapadu rado pomažu Srbima na Kosovu tako, što im pronalaze posao i iseljavaju iz zemlje, smanjujući namerno broj Srba na Kosovu.

Posle sastanka sa rodbinom nestalih, odgovarao je na pitanja novinara. Bezobzirno prema drugim kolegama, novinarka PINKA postavila je 10 pitanja, pa je to primetio čak i predsednik. Jedno od njenih pitanja bilo je hoće li Vučić smeniti Vesića zbog ponovne rekonstrukcije Trga Republike u Beogradu. Odgovorio je da nema nameru da ispuni želje onima koji o tome sanjaju.

Jedna novinarka koja je stigla sa Kosova, začudila se što predsednik razgovara sa ratnim zločincima iz Prištine. Odgovorio je da mu je to posao.

Rado je odgovarao na pitanja o klevetama opozicije na njegov račun:

-Oni govore samo da bi nešto zamerali. Ne znaju više šta žele. Recite mi jedan plan mojih političkih protivnika, osim da su protiv svega. Nikada nisu izneli nikakav plan o Kosovu. Niko u Srbiji o tome nije dao nikakav plan osim mene, Dobrice Ćosića i Đinđića. Zna se kako je prošao Ćosič. Za Đinđića ne mogu da kažem da je zbog svoje politike o Kosovu ubijen, ali je ona odbačena.

Novinarka N1 insistirala je da kaže imenuje ubice Olivera Ivanovića.

Rekao je da srpske službe vode istragu i da je monstruozno što opozicija zlonamerno prebacuje krivicu na njega.

O studentskim demonstracijama rekao je nešto slično kao juče Ana Brnabić, da se radi o zloupotrebi studenata od strane dela opozicije:

– Njih petnaest se zabarikadiralo u Rektorat, a stalno im dolazi nekoliko poznatih opozicionara koji odavno nisu studenti. Ostalih 100 hiljada studenata čekaju da se cirkus završi, pa da fakulteti nastave normalan rad.

Pre dva dana koleginici Radi Komazec je američki ambasador obećao da će intervenisati oko zabrane Srbima da glasaju ako nisu stanovnici Kosova, ali očito je da nije ništa uradio. Predsednik Vučić je rekao da je Amerika odobrila prištinsku zabranu.(Foto Predsedništvo Dimitrije Goll)