ČUVARI ČISTOĆE: Kako Hrvati uz pomoć Gugla i Jutuba rade protiv Srba!

ČUVARI ČISTOĆE: Kako Hrvati uz pomoć Gugla i Jutuba rade protiv Srba!

10/09/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Poslanik Đrđe Komlenski optužio je danas u Skupštini Srbije Gugl i Jutjub za rad protiv Srbije:

-U trenutku kada Hrvati prekrajaju istoriju Srbije, najnoviji napad dolazi od Gugla i Jutjuba. Internet novinama Srbin info skunuta je emisija Prelistavanje štampe zbog citata izjave Aleksandra Vulina o žrtvama Jasenovca i stradanju Srba devedesetih godina u Hrvatskoj.

Obrazložili su ovu odluku pozivajući se na govor mržnje. Mi kao država moramo hitno nešta da preduzmemo. Republička vlada treba da se obrati Guglu, koji sedište ima u Dablinu.Tu su 4 kontrolora zanaš region. Dva su iz Hrvatske, a 2 iz BiH. Srbin info je podneo prigovor zbog skidanje emisije 3. septembra, a on mu je odbijen za 6 sati. To se na Guglu nikada nije desilo. Znači, očigledan je uticaj Hrvata na ovu odluku. Ne žele da svet sluša i gleda šta se dogodilo u Jasenovcu, a ne žele i da se širi istina o Oluji. Oluja se slavi na N1 TV, ali je gledanost Jutjuba i Gugla veća.

Poljoprivrednik Marijan Ristićević pitao je da li pokojnici imaju autorska prava:

-Da li negovi naslednici imaju neka prava na njegovo autorsko delo? Da li pokojni profesor Stojan Babić ima prava? On je izdao jedan udžbenik zajedno s Danicom Popović. Kada je umro, ona je preštampala udžbrnik i skinula njegovo ime i ostavila samo svoje. Da li je to prekršaj? Naučno nastavno veće pokrenulo je postupak, ali je Univerzitet u komisiju poturio jednog svog čoveka sa FPN, iako se radilo o udžbeniku za ekonomske studije. Pitam da li je naš Univerzitet žut?

Poslanik poljoprivrednik osvrnuo se i na SANU:

-Ja stvarno ne znam da li je to američka akademija nauka. Da li je moguće da neko bude akademik, a da je bežao iz svoje zemlje kada su padale bombe i to na stranu onih koji su nas bombardovali? Ja se pitam. Ima li u ovoj državi države? Čitate li dela Janka Veselinovića? Ja žalim studente kojima on predaje. Šta od njega mogu da nauče?
Ristićević je svoje primedbe na rad fakultetskih profesora završio zahtevom da se izbace s posla svi oni koji su išli na demonstracije.♦