ALEKSANDAR VUČIĆ U NIKINCIMA: izgleda neverovatno – kao da je neko  dao signal za sveopšte naoružavanje

ALEKSANDAR VUČIĆ U NIKINCIMA: izgleda neverovatno – kao da je neko dao signal za sveopšte naoružavanje

07/09/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Taktička vežba “Povratak 2019”, danas je održana na poligonu u Nikincima. U vežbi su učestvovala 133 pripadnika Specijalne antiteroristička jedinica (SAJ), Žandarmerija i Helikopterska jedinica MUP a Srbije. Prikazale su delovanje u situaciji kada naoružna diverzantsko-teroristička grupa izvršava zaposedanje objekta.

Vežbu je pratio i predsednik Aleksandar Vučić. Bio je zadovoljan prikazanom snagom policije i MUP-a.

Zahvalio je genralu Žangu, potpredsedniku Centralne vojne komisije Kine na prisusvu vežbi, iako to nije bilo planirano.



Govoreći o nabavci naoružanja iz Kine, Aleksandar Vučić je rekao važno da li se za nešto plaća puna cena ili ne. Uskoro stižu šest bespilotnih letelica koje na različite načine mogu da se podignu u vazduh i koje će biti naoruažane. Reč je o letelicama koje nisu na spisku za sankcije, jer i o tome mora da se vodi računa.

Na konstataciju novinara da se sve zemlje u regionu naoružavaju, Vučić je primetio da izgleda neverovatno, kao da je neko dao signal za sveopšte naoružavanje u Evropi i svetu.

Rekao je da Srbija ne može da se meri sa mađarskim prijateljima, koji su za 500 miliona evra nabavili „avram” rakete, koje će da stavljaju na avione, jer Mađarska ima više novca od nas, ali i ta zemlja iskren prijatelj i da nam tu nikakva opasnost ne dolazi. Primetio je i da se Rumunija ozbiljno naoružava, kao i Bugarska, ali i Hrvatska.

Srbija je do sada uložila 650 miliona evra, a moraće i još više, Moraće da se poveća i budžet za Ministarstvo odbrane i MUP.(Foto MUP)♦