SAOPŠTENJE INICIJATIVE NE DA(VI)MO BEOGRAD

SAOPŠTENJE INICIJATIVE NE DA(VI)MO BEOGRAD

20/03/2015 Off By

Dok država nelegalno postavlja jarbole, bilborde i kafane koji promovišu privatni komercijalni projekat, građani nemaju prava na javno mišljenje

 

ne davimo

JUČE su aktivistima inicijative Ne da(vi)mo Beograd napisane prijave za deljenje glasila koje se bavi spornim aspektima projekta Beograd na vodi. Iako se nadležno odeljenje opštine Palilula proglasilo nenadležnim za izdavanje dozvole za deljenje materijala a policija odobrila skup, komunalna inspekcija je privela troje ljudi koji su delili novine, novinarku koja je bila na zadatku i prolaznika koji je zastao da pozdravi prijatelja. Prijave su napisane za “deljenje novina” a kako nam je rečeno, građani nemaju pravo da iskazuju svoje mišljenje na taj način.
Dok država nelegalno postavlja jarbole, bilborde i kafane koji promovišu privatni komercijalni projekat, građani nemaju prava na javno mišljenje. Uskoro će početi i sa zatvaranjem parkova jer im građani ne trebaju ni na ulici. Vlastima u ovoj državi građani generalno smetaju. Nacionalni značaj i javni interes ovde nemaju nikakve veze sa potrebama i željama građana već su proizvod mutnih dilova i privatnih interesa političkih i ekonomskih elita.
Nas ovo neće omesti u daljoj distribuciji novina i insistiranju da se o razvoju grada i društva razgovara argumentovano i javno. Dosadašnje reakcije građana na naše glasilo su ohrabrujuće i dolaze sa svih strana. Koliko god se trudili, ne mogu zabraniti ljudima da misle!
Glasilo Ne da(vi)mo Beograd od danas možete preuzeti i online.<


DOGAĐAJI

drecunDRECUN: SNS POSVEĆENA OTKRIVANJU SVIH ZLOČINA

Sud u Bosni i Hercegovini je od svog formiranja 2003. optužio 256 Srba, pravosnažno je okončano 135 pretresa,

 poginuliKOMISIJA ZA ISPITIVANJE PADA HELIKOPTERA ZAVRŠILA SA RADOM

Po zahtevu zamenika višeg javnog tužioca u Beogradu, Generalštab Vojske Srbije predaće izveštaj komisije za ispitivanje vanrednog događaja

images_cms-image-000001468VALJEVO: VATROGASCI SPASILI FUDBALERA

  On je upao u Kolubaru dok je pokušavao da izvadi loptu koja je upala u reku tokom

 

 

 padNPS: ZNA LI OVA VLAST ŠTA ZNAČI PREUZIMANJE ODGOVORNOSTI?

Narodni pokret Srbije smatra apsolutno skandaloznom činjenicu da niko nije odreagovao na premijerovu izjavu i da se svi