POLITIČKE ZAGONETKE: Koja je Srpkinja Danica Palmer?

POLITIČKE ZAGONETKE: Koja je Srpkinja Danica Palmer?

05/09/2019 Off By BERB

Imenovanje specijalnog izaslanika za Balkan, Metjua Palmera, znak je da SAD žele da budu jasnije pristutne u ovom regionu, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Bledu.

U obraćanju na panelu “Zapadni Balkan, evropeizacija, demokratizacija i zajednička odgovornost” rekao je da Palmera poznaje duži niz godina, ali da od njega “ne očekuje ništa”.

– Očekujem mnogo od njegove žene, koja je naša. Ne znam da li je iz Srbije, ali je iz našeg regiona. A kod nas se kaže “odakle ti je žena, odatle si i ti”. –

Ko je tajanstvena Srpkinja, žena Metjua Palmera, koju Dačić pominje?

Ovog veterana Službe za inostrane poslove SAD, za Srbiju, osim poslovnih, vežu i privatne veze, jer je njegova supruga Danica rođena u Beogradu.

Pre nekoliko godina su se upoznali, dok je Palmer bio na položaju političkog savetnika ambasade SAD u Beogradu. Tada je, kako je otkrio u intervjuu datom podgoričkim medijima, rekao da je u srpskoj prestonici upoznao Danicu Damjanović, koja mu je kasnije postala i supruga.

– Upoznao sam svoju suprugu Danicu, bivšu Damjanović, u Beogradu pre nekoliko godina. Iako je ona rođena u Beogradu, porodica Damjanović ima korene u Crnoj Gori. Imamo kuću u Dobrim Vodama kod Bara gde provodimo veći deo leta – odgovorio je 2014. godine na pitanje podgoričkih Vijesti, kakve su mu veze sa Crnom Gorom.

Doktorka Danica Palmer diplomirala je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i na praksi je više od 20 godina.

Prema podacima sajta Vahealthprovider.com, zaposlena je kao psihijatar u bolnici u Aleksandriji, Virdžiniji. Specijalizirala je dijagnostiku i liječenje mentalnih bolesti, poput depresije, anksioznih poremećaja, zloupotrebe supstanci i šizofrenije.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da je njenu fotografiju nemoguće naći na internetu, što predstavlja poseban kuriozitet u vreme društvenih mreža (Agencije – Foto Cormagazine).♦