SEDNICA GLAVNOG ODBORA SNS: Vučić najavio čistku u partijskim redoviima

SEDNICA GLAVNOG ODBORA SNS: Vučić najavio čistku u partijskim redoviima

01/09/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

SNS pred izbore čisti svoje redove. Do 10. oktobra sva će loklna i pokrajinska rukovodstva ove partije dati svoje liste kandidata za buduće državne funkcionere. Na listi za Skupštinu Srbije ima mesta za 250 ljudi.

Kako je danas na sednici Glavnog odbora najavio predsednik Aleksandar Vučić promeniće se 50 posto budućih rukovodilaca. Među državnim funkcionerima biće 30 posto novih mladih ljudi. Treba očekivati da bude promenjeno i pola sadašnjih ministara u Vladi Srbije.

Vučić je najavio pritiske spolja i iznutra čim bude formirana kosovska vlada. Traži će se priznanje Kosova po svaku cenu. NJima
će se pridružiti domaća opozicija koja želi vlast po svaku cenu:
– Ujedinili su se Čeda (Jovanović) i Boško (Obradović) i kažu – ajde da ti nas izglasaš u tehničku vladu pre izbora. Ja im odgovaram i to sada pred vas, dok sam živ nema predizbornih vlada! Ima samo vlada koju izabere narod. Neće vladu Srbije da biraju stranci već isključivo narod Srbije.

U tom trenutku više od dve hiljade ljudi ustalo je i skandiralo.

Predsednik Vučić najavio je i proslavu jedanaest godina rada SNS: -Na taj dan ćemo održati novu sednicu Glavnog odbora u Novom Sadu, analizirati dodadašnji rad i usvoji ti novi četvorogodišnji plan.

Predsednik SNS rekao je da je danas tražio neke svoje članove telefonom ali se nisu javljali. Zatim su se izvinili da nisu znali ko zove:
– Odgovarajte kad vas narod zove. Ni njima ne dižete slušalicu kao i meni. Ne ljutite se na one koji su ljuti što ih ne primate. Ne potcenjujte gnev protiv lokalnih čelnika koji samo obećavaju i ne ispunjavaju obećanja.

Vučić je pozvao Srpsku listu da izađe na kosovske izbore i očekuje njenu pobedu. Najavio je povećanja plata i narednih godina, takođe i penzija, a i jednokratnu pomoć najsiromašnijim penzionerima uoči nove godine(Foto SNS portal).♦