OTVAREN SAJM EKO EKSPO 2015

OTVAREN SAJM EKO EKSPO 2015

19/03/2015 Off By
Privredna komora Srbije je već pet godina partner ovog Sajma. Zelenima sada ostaje rad s Vladom Srbije, koja je takođe pokazala da želi da sarađuje

eko
Redakcija

«OKO 12 milijardi evra potrebno je da se zaštiti životna sredina u Srbiji. Ta investicija donela bi korist od 24 milijarde evra – rekao je danas na otvaranju sajma EKO EKSPO 2015 predsednik Privredne komore Srbije, Marko Čadež.
«Srbija ovaj novac nema, ali je spremna da polako ulaže. Jer, u sektoru zaštite okoline do 2019 godine biti će zaposleno više od 50.000 ljudi, a to je značajan broj za našu privredu».
Privredna komora Srbije je već pet godina partner ovog Sajma. Zelenima sada ostaje rad s Vladom Srbije, koja je takođe pokazala da želi da sarađuje.
Stručnjaci za ekologiju rekli su da je sada direktno u održavanju higijene zaposleno oko 2.000 ljudi, a indirektno čak 30.000.
Otvarajući EKO EKSPO, ministarka privrede, Snežana Bogosavljević Bošković najavila je bolju saradnju javnog i privatnog sektora u razvoju zelene energije:
«Privatnici i građani videli su svoju korist u zelenom razvoju. Mnogi će naći i svoju zaradu i radno mesto u ovoj industriji. Zelena energija bi godišnje uštedela 2 ipo miliona tona nafte».
Gradski sekretar za zaštitu okoline Beograda, Goran Trivan najavio je realizaciju dva velika projekta – privatizaciju i uređenje deponije u Vinči i upravljanje otpadom. Izgradnja sistema za prečišćavanje vode koštaće 1 milijardu evra.
Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm obećao jeu ovom poslu pomoć EU i Nemačke:
– Do sada je sva otpadna voda u Beogradu neprečišćena tekla u Dunav, a to nije bilo prijatno.
U okviru Sajma održava se i dvodnevna konferencija Cirkularna ekologija i upravljanje otpadom izazovbi i perspektive za Srbiju.
Konferenciju organizuju Ministarstvo privrede i Ministarstvo pljoprivrede i zažtite životne sredine uz podršku nemačke Vlade i organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, foruma Srbija Nemačka, PK Srbije i Privredne komore Zelene Srbije. <


EKONOMIJA

brendBIRAMO NAJBOLJE BRENDOVE – JEDANAESTI PUT

  Za najbolje robne i korporativne brendove u 24 kategorije mogu da se kandiduju sva preduzeća koja posluju

 

 

smederevVLADA ODLUČILA – KOMPANIJA HPK ENGINEERING B.V. UPRAVLJAČE SMEDEREVSKOM ŽELEZAROM

Vlada je prihvatila odluku Komisije za odabir najpovoljnijeg predlagača i preporučila nadležnim organima železare i zadužila Ministarstvo privrede

 

sajam123SAJAM AUTOMOBILA – 400 IZLAGAČA IZ 26 ZEMALJA

Najavljeno je 50 premijernih prikazivanja automobila. Zanimljivo je da će od ove godine sva vozila, putnička i teretna,

 

 

 

185900PKS: POSLOVNOM FORUMU SRBIJA – ČEŠKA

Vučić je rekao da Srbija očekuje da Češka poveća svoja ulaganja kod nas. On smatra da treba da