SAOPŠTENJE REDAKCIJE LISTA JEDINSTVO : Uhapšena novinarka Sonja Ivković iz Novog Brda

SAOPŠTENJE REDAKCIJE LISTA JEDINSTVO : Uhapšena novinarka Sonja Ivković iz Novog Brda

27/08/2019 Off By BERB

Redakcija prištinskog Jedinstva saopštila je da najoštrije osuđuje hapšenje njihove novinarke Sonje Ivković iz Novog Brda.

 

Sonju Ivković, novinarku Jedinstva iz Novog Brda uhapsila je danas oko 15 časova kosovska policija na putu Prekovce –Novo Brdo dok je nosila najnoviji broj „Jedinstva“ Srbima u selima oko Novog Brda.

Novinarku je uhapsila kosovska policija kao kriminalca i sa lisicama na rukama sprovela u policijsku stanicu u Gnjilane. Posle pritvaranja i višesatnog zadržavanja Sonja Ivković je puštena, ali joj je automobil zadržan u kosovskoj policiji.

-Sonja Ivković je 25 godina novinar lista Jedinstvo i veliki profesionalac . Glavna urednica lista Rada Komazec kaže sumnja da da ovo hapšenje ima političku pozadinu i da je novinarka uhapšena isključivo zbog svoje profesionalne delatnosi, odnosno iznošenja istine u svojim tekstovima o teškom životu Srba u Kosovskom Pomoravlju i falsifikovanju i otimanju srpske istorije na Kosovu i Metohiji.

– Indikativno je to što su vojnici Kfora, nakon teksta Sonje Ivković u Jedinstvu od 19. avgusta o Novobrdskoj tvrđavi i Srpskom pravoslavnom hramu Sveti Nikola „Istoriju prekrajaju, a teritoriju otimaju“, nosali ispred seoske prodavnice u selu Prekovce i raspitivali se kod meštane o novinarki listu Jedinstvo a zanimalo ih i njihovo mišljenje o tekstu, kaže urednica Rada Komazec i dodaje da se Redakcija obraća svim novinskim udruženjima i institucija kod nas i u svetu i poziva ih da osude ovaj nemio događaj koji je direktno zastrašivanje novinarke Ivković i svih srpskih novinara i medija na Kosovu i Metohiji koji iznose istinu. Traži da se osobe iz kosovske policije koji su hapsili, privodili i maltretirali našu novinarku pozovu na odgovornost.

List Jedinstvo ove godine obeležava 75. godina izlaženja i ponosno je na sve svoje novinare koji časno obavljaju svoj posao u izuzetno teškim okolnostima na Kosovu i Metohijii i kojima je vodilja isključivo istina(Foto Jedinstvo).♦