SEDAMNAESTI FESTIVAL IGRE: Počela prodaja ulaznica!

SEDAMNAESTI FESTIVAL IGRE: Počela prodaja ulaznica!

26/08/2019 Off By BERB

 

Od srede, 28.avgusta počinje pretprodaja ulaznica za dve predstave 17. Beogradskog festivala igre. Predstave će biti prikazane na sceni Opere Madlenianum.

Radi se o gostovanju trupa BodyTraffic iz Los Anđelesa (25. mart) i La Veronal iz Madrida (31. mart).

Dela tri izuzetna koreografa čine neponovljivo veče u izvođenju trupe BodyTraffic iz Los Anđelesa, grada koji postaje svetski centar umetničke igre.

“Prašina” tumači sile koje pokreću savremeno društvo, kroz snažan pokret i muziku koje potpisuje slavni Hofeš Šehter. “(Ne)stvarni umovi” Fernarda Hernarda Magadana, koga beogradska publika pamti kao igrača Holandskog teatra igre, zasniva se na istinitoj priči o Santijagu, mentalnom bolesniku sa tipom šizofrenije u kojoj je osoba uverena da je član porodice zamenjen identičnom ličnošću.

Anton Laki osmislio je “Skrivene igre: Poglavlje 1” koristeći jedinstven pokret i prodorne slike kako bi publiku poveo u imaginarni svet.

“Pasionarija” Markosa Moroa i njegove trupe La Veronal, otvara pitanja o (ne)ljudskim emocijama ka kojima svet stremi i nametnutom bljesku ideje o napretku. O putovanju od savremene planete do planete bespomoćnih odraslih ljudi. Zamislite mesto o kome svi pričaju. Svet koji je nastao kao rezultat naših dugogodišnjih napora. Bića slična ljudskim, ali savršeno dizajnirana… Sintetički krajolik i tehnološka dostignuća, bez strasti… Sadašnjost kakvu živimo tera nas da zamislimo budućnost bez osećanja i želje za razumevanjem sopstvenog života…

Ulaznice će se po umanjenoj ceni prodavati isključivo na blagajni Madlenijanuma u Zemunu, i to do 1. oktobra, saopštava organizator Festivala igre(Press i foto DanceCou [email protected]>).♦