HRANA ZDRAVLJE: Beli luk – moćni antibiotik!

HRANA ZDRAVLJE: Beli luk – moćni antibiotik!

25/08/2019 Off By BERB

Jedan od najmoćnijih boraca za vaše zdravlje svakako je beli luk, a njegovo konzumiranje na prazan stomak čini čuda za organizam.

Beli luk je moćni antibiotik i antioksidans, pa tako štiti vaš želudac od infekcija i bolesti. Jedna žena koja je imala problema sa visokim pritiskom jela ga je svaki dan pre obroka, jer tako nije postojalo ništa drugo u želucu što se mešalo i asimilaralo hranjive materije u belom luku. Ovo je bio najlakši i najsigurniji način da održava krvni pritisak pod kontrolom.

Najbolje od svega je što možete da ga uzimate jednom dnevno, a nema nikakve nuspojave kao što je slučaj kod raznih lijekova. Upale bilo koje vrste mogu se sprečiti i izlečiti belim lukom.

Oni koji pate od artritisa mogu da imaju neizmerne koristi od luka. Konzumiranjem belog luka na prazan stomak ne samo da će vam pomoći u borbi protiv simptoma artritisa već i protiv bolova u vezi s tim. Ova čudesna biljka vas čuva na odstojanju od infekcije, gljivica, bradavica, bakterija i svih ostalih bakterijskih infekcija. U slučaju da ste već žrtva neke od ovih infekcija, uzmite beli luk jednom dnevno i biće vam mnogo bolje u roku od nekoliko dana. Slab imuni sistem je danas uobičajena pojava.

Zbog pada imunog sistema često dolazi do prehlade, gripa, nosnih alergija i ozbiljnijih bolesti. Kada je vaš imuni sistem jak, on je u stanju da vas štiti. Beli luk vam daje snagu. Jedan čen belog luka ima 12 mg kaliuma, 5 mg kalciuma i 100 sumpornih jedinjenja. Veoma je koristan za pluća. Pomoći će vam u prevenciji i liječenju respiratornih organa. Može čak da spreči upalu pluća, bronhitisa, zagušenja, kašalj i još mnogo toga.♦