BALETSKA ŠKOLA Nacionalne fondacije za igru gostuje u Monci i Komu

BALETSKA ŠKOLA Nacionalne fondacije za igru gostuje u Monci i Komu

17/08/2019 Off By BERB

 

Nakon uspešne školske godine, čiji je kraj obeležen osvajanjem čak sedam medalja na međunarodnim baletskim takmičenjima u Nemačkoj, Litvaniji i Italiji, učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda počinju pripreme za svoje prvo gostovanje u Italiji.

Pod pokroviteljstvom čuvene primabalerine Karle Frači, naši mladi baletski igrači će zajedno sa učenicima rimske Baletske akademije, gostovati u Monci i Komu, gde će 24. i 25. septembra izvesti celovečernji komad „La Vie Parisienne“ u koreografiji Sabrine Bosko. Završne zajedničke probe pred važne nastupe, učenici će imati već od 20. septembra, u Milanu.


Inspirisana muzikom i jedinstvenom atmosferom Pariza sa početka prošlog veka, ova predstava je premijerno prikazana beogradskoj publici 29. aprila, na Svetski dan igre, a zatim je u okviru drugog Karavana igre putovala u Novi Pazar, Rašku i Banju Koviljaču. Pored učenika Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru, glavne uloge su poverene prvacima Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda, Ani Pavlović i Jovanu Veselinoviću. Kostime je osmislila Mima Madžarac, a asistent koreografa je Marija Janković.

Predstavama u Monci i Komu, Baletska škola Nacionalne fondacije za igru iz Beograda će se po prvi put predstaviti italijanskoj publici, i ujedno obeležiti deceniju kontinuirane i uspešne saradnje sa vodećim baletskim školama i brojnim renomiranim pedagozima i koreografima iz ove zemlje.

Svoju poslednju audiciju za prijem novih učenika za nastupajuću školsku godinu, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru najavljuje za četvrtak, 29. avgust 2019. godine, od 17-18.30 časova, u prostorijama Fondacije, u Kolarčevoj 3 u Beogradu.

Kao prva internacionalna osmogodišnja baletska škola u Srbiji, akreditovana od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije, Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru svoju nastavu koncipira u skladu sa zvaničnim italijanskim obrazovnim planom i programom. Tokom predstojeće godine, redovnu nastavu će uz beogradske stručnjake, voditi pedagozi Akademije Vaganova iz Sankt Petersburga, Nacionalne baletske škole iz Havane i Kompanije Elvina Ejlija iz Njujorka.

Za prijave i dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti na e-mail: [email protected], ili na brojeve telefona: 060 35 00 501 ili 060 35 00 505(Press i foto BŠ) .♦