DEMONSTRANTI NA ANDRIĆEVOM VENCU: Obezbeđenje “treniralo strogoću”!

DEMONSTRANTI NA ANDRIĆEVOM VENCU: Obezbeđenje “treniralo strogoću”!

12/08/2019 Off By BERB

 

Tokom antivladinog protest “1 od 5 miliona” u Beogradu, dogodio se incident koji je pretio da preraste u ozbiljniji sukob. To se dogodil kada je jedan od organizatora pozvao učesnike da na silu probiju mobilnu ogradu oko zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu. To je predložio pošto predstavnicima okupljenih građana nije bilo dozvoljeno da uđu i predaju zahteve sročene u 42 tačke.

Kada su učesnici protesta počeli da ruše mobilnu ogradu oko zgrade, koju je obezbeđivalo sedam-osam pripadnika obezbeđenja, iz zgrade je došlo tridesetak njihovih kolega, koji su podigli ogradu, i sprečili ulazak.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se nekoliko mladića sa unutrašnje strane ograde kako zadaju udarce pesnicama demonstrantima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kojih je u civilu bilo u velikom broju, nisu reagovali.

Posle incidenta, dozvoljeno je tročlanoj delegaciji da dođe do ulaznih vrata sedišta predsednika Srbije i da predaju papir sa zahtrevima za slobodne izbore, javio je Fonet.

Učesnici protesta bacali su rolne toalet papira na zgradu, uzvikivali “Vučiću, lopove” i “Prodao si Srbiju”, dok su pripadnicima “Kobri” dobacivali “Sluge režima”.

Glavna tema ovonedeljnog protesta bila je “sistematsko ekološko uništavanje Srbije”, neplanskim i često nelegalnim radnjama, pod pokušaja izgradnje mini hidroelektrana do seče drveća.

Protesna okupljanja protivnika vlasti Aleksandra Vučića počela su 8. decembra prošle godine u Beogradu nakon što je jedan od lidera opozicije, Borko Stefanović, pretučen u Kruševcu uoči održavanja tribine opozicionog Saveza za Srbiju(Agencije – foto Gerila)♦ .