NSP: Promoteru nezavisnog Kosova dali državljanstvo Srbije!!!

NSP: Promoteru nezavisnog Kosova dali državljanstvo Srbije!!!

09/08/2019 Off By BERB

Miroslav Parović (NSP)

Vlada Republike Srbije je krajem juna ove godine donela skandaloznu odluku o tome da u državljanstvo prime gospođu Jinglak Šinavatru, bivšu premijerku Tajlanda koja je u svojoj državi osuđena za kriminal.

Ona je državljanstvo dobila sa obrazloženjem da je to interes za Republiku Srbiju, što je posebno cinično imajući u vidu da je jedina stvar i odluka koju je gospođa Šinavatra donela za vreme svog premijerskog mandata, a da ima veze sa Srbijom to što je Tajland u septembru 2013. godine priznao tzv. Republiku Kosovo.

Mi iz Narodnog slobodarskog pokreta smatramo da je nedopustivo to što vlast nagrađuje i pomaže one koji su direktno radili protiv interesa Srbije i to u vremenu u kome mnoge zemlje u svetu povlače priznanje Kosova zbog čega rukovodstva tih država trpe velike pritiske.

Zbog toga pozivamo da se momentalno oduzme državljanstvo gospođi Šinavatri i da odgovaraju svi koji su omogućili da ova kompromitovana osoba koja je ujedno neprijatelj Srbije dobije naše državljanstvo(Foto NSP).♦