OKRUGLI STO-VLAST I OPOZICIJA: Mediji ispred ulaza FPN

OKRUGLI STO-VLAST I OPOZICIJA: Mediji ispred ulaza FPN

09/08/2019 Off By BERB

 

Okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije, drugi po redu, održava se na Fakultetu političkih nauka, a tema sastanka je finansiranje izbornih kampanja.

Uprkos nekim ranijim nezvaničnim najavama da će posle prvog sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, ovaj biti otvoren, razgovori se održavaju iza zatvorenih vrata, a snimak prvih pola sata sastanka naknadno biti dostavljen medijima.

 

Na sastanku učestvuju predstavnici Demokratske stranke Zoran Lutovac i Dragoslav Šumarac, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Aris Movsesijan iz Nove stranke, Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije, predstavnci Liberalno-demokratske partije Nenad Milić i Đorđo Žujović, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke. Srpsku naprednu stranku predstavljaju Darko Glišić, Dejan Đurđević i Vladimir Orlić.

 

Nebojša Zelenović, kako prenosi VOA, novinarima je pre početka sastanka rekao da će medijima biti dostupan integralni snimak prvih pola sata obraćanja ekperata. On je dodao da je to dobar iskorak i da to pokazuje da razgovori nisu tajna.

Okrugli sto predstavnika vlasti i opozicije, drugi po redu, završen je na Fakultetu političkih nauka, a tema sastanka bila je finansiranje izbornih kampanja.
Izvršni direktor Fonadacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da je sastanak protekao u konstruktivnoj atmosferi i sledeći najavio za desetak dana, kada će tema biti mediji.
Antonijević je novinarima posle tročasovnog sastank rekao da je današnja tema – finansiranje izborne kampanje bila konkretna, pa su i razgovori bili konkretniji(Foto Twitter).

U agendi skupa se navodi da će dijalog otvoriti dekan FPN Dragan Simić i izvršni direktor Fondacije Milan Antonijević, a potom će predstavnici CRTA, CeSID i Transparentnosti Srbija predstaviti ekspertske analize posvećene problematici finansiranja izbornih kampanja.

Milan Antonijević rekao je novinarima da je dobro što se sastanak održava iza zatvorenih vrata, jer onda može iskreno i konstruktivno da se govori, a ne kao u Skupštini(Agencije – foto VOA).♦