SLUČAJ OLIVERA IVANOVIĆA: Istraga  ponovo ispituje Silvanu Arsović

SLUČAJ OLIVERA IVANOVIĆA: Istraga ponovo ispituje Silvanu Arsović

07/08/2019 Off By BERB

 

Dugogodišnja saradnica i prijateljica ubijenog političara Olivera Ivanovića – Silvana Arsović, dobila je juče, po treći put, poziv da se javi na saslušanje kao osumnjičena u okviru istrage ubistva.

„U šoku je kao i prethodna dva puta i normalno je da će se odazvati kao i do sada što je činila“, za portal KoSSev kaže takođe Ivanovićeva saradnica i odbornica GI SDP .

– Interesantni su momenti kada se Silvana poziva na saslušanje i šta to može sada posle 19 meseci od ubistva da iznese kao novi detalj, pošto je već ispitivana?!“, kaže Božovićeva.

Božovićeva je podsetila na trenutke neposredno nakon ubistva, odnosno „odbijanje“ da Ivanovićevi saradnici pregledaju video zapise i insistiranje da ih policija „uzme što pre“.

-Mi smo bili u bolnici, još uvek nismo znali da je Oliver preminuo, kada su nas u najvećoj žurbi odatle uzeli i doveli u kancelariju da im predamo video snimke, a nisu imali sudski nalog. Toliko su insistirali, da jedino što sam mogla je da tražim da dođu advokati, što se i desilo. Uzeli su snimke bez naloga.

Na pitanje ko je insistirao da se uzmu snimci, Božovićeva objašnjava da je bilo više lica i da su se predstavili kao istražni organi iz Prištine i Mitrovice.

– Nama nisu dali da vidimo video snimke, iako smo zatražili“, kaže Božović.

Silvana Arsović osumnjičena je za „pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo“ . Ona je krajem novembra prošle godine, samo par dana nakon akcije hapšenja osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića u zgradi Grej u Kosovskoj Mitrovici, takođe sprovedena na saslušanje u Prištinu, posle čega joj je određeno zadržavanje. Puštena je posle noći u pritvoru i tada, kako je objašnjeno, nije bila u stanju da se pojavi pred medijima(Agencije – foto Vesti online).♦