LETO U ZEMNU: Otvoreni festival – Zemunfest od 17. do 23. avgusta!

LETO U ZEMNU: Otvoreni festival – Zemunfest od 17. do 23. avgusta!

06/08/2019 Off By BERB

 

Slavica Hinić

Udruženja građana „Klub mladih Zemun“, „ALEF 2018“ i „Zemunfest“ i ove godine organizuju sad već tradicionalni, događaj pod nazivom „Zemunski otvoreni festival – ZEMUNFEST“.

– Kao i svih prethodnih godina, istrajali smo u nameri da ovogodišnje izdanje festivala bude veće, sadržajnije, lepše i posećenije nego prethodnih. Zahvaljujući donatorima i njihovoj svesrdnoj pomoći, blagovremeno smo obezbedili finansijska sredstva neophodna za održavanje ove manifestacije, kažu organizatori i dodaju:

 

-Tradicionalno prepoznati od strane gradske Opštine Zemun, Kancelarije za mlade Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijata za kulturu, a od ove godine i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, ponosni smo na činjenicu da opština, grad i republika podržavaju ono što radimo, a za dobrobit svih građana i građanki Zemuna, Beograda i Srbije. Napominjemo, da je celokupan projekat finansiran sredstvima iz budžeta opštine, grada Beograd i Ministarstva omladine i sporta.

 

Osim pomenutih, festival su podržale kompanije „Globaltel“, „Hajneken“, JP Skijališta Srbije, PMC Inženjering, Atera plus, StNicholas škola stranih jezika. JKP „Gradske pijace“ su i ove godine ustupile javnu površinu na kojoj se nalazi jedina trg-pijaca u gradu, Zemunska pijaca.

 

Peto jubilarno izdanje, letnjeg programa, održaće se od 17 do 23. avgusta 2019. godine, na dobro poznatim lokacijama Veliki i Magistratski trg.

 

Centralni događaj festivala je bioskop na otvorenom. Za sedam dana festivala, na dve scene, prikazuje se ukupno deset filmova, svetske i domaće kinematografije, zatim teatar na otvorenom, koncerti grupa „Galija“ i „Vampiri“, igranka u stilu 60 – ih godina prošlog veka, izložbe slika, kao i posebna dečja zona u okviru koje će biti održane predstave, radionice mozaika, slikarstva, street-art i grafiti, škola fotografije i filma i predstavljanje radova napravljenih tokom ovih radionica.

 

Organizatori očekuju i ove godine preko 10.000, a kao i svih prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan.♦