PROTEST: “Jedan od pet miliona” obeležili sedam godina vlasti Aleksandra Vučića

PROTEST: “Jedan od pet miliona” obeležili sedam godina vlasti Aleksandra Vučića

28/07/2019 Off By BERB

 

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona” obeležili su sinoć u Beogradu sedam godina vlasti Aleksandra Vučića i “propadanja Srbije”. Poručili su da će morati sam na izbore ako ne omogući da se održe u fer uslovima.

Ispred zgrade predsedništva, protestanti su ostavili džakove sa glasačkim listićima ne kojima su sve izborne liste nazvane “Aleksandar Vučić – Budućnost Srbije” i naglasili da će građani šetati sve dok ne vrate “oteta prava, slobodu i državu”.

Učesnici protesta su na početku subotnje šetnje prošli kroz Terazijski tunel u centru grada, koji su nazvali Tunel laži jer su namjeravali da na njegovim zidovima izlijepe “lažna Vućićeva obećanja”.

Učesnici protesta prošli su pored zgrade Politike, koju je “ova vlast srozala”, i došli pred zgradu Radio televizije Srbjie (RTS) skandirajući “RTS – SNS”.

Sa jarbola ispred zgrade skinuli su zastave sa obilježjima RTS i okačili transparente “Za slobodne izbore” i “Za slobodne medije”, dok su ulazna vrata prekrili nalepnicama sa logom te televizije ali sa natpisom SNS umesto RTS /Agencije – foto Beta/.