SAVETNIK PACOLIJA: Sasvim je nevažno šta kaže Dačić

SAVETNIK PACOLIJA: Sasvim je nevažno šta kaže Dačić

27/07/2019 Off By BERB

 

Jetljir Zuberaj, savetnik kosovskog ministra spoljnjih poslova Bedžeta Pacolija demantuje Ivicu Dačića, ministra spoljnih poslova u vladi Srbije. Kaže da je vest o povlačenju priznanja Kosova od strane Centralnoafričke Republike propaganda srpska države.

Jetljir Zuberaj je ovo izjavio nakon što je srpski šef diplomatije, gostujući jutros u Jutarnjem programu RTS-s, saopštio da je zvanično primio notu Centralnoafričke Republike u kojoj se objašnjava da ova zemlja nije priznala Kosovo i da ova država neće zastupati poziciju koja je različita od međunarodnog prava i da će se zalagati za dijalog i podržavati suverenitet Srbije i vladavinu prava.

 

„Sasvim je nevažno šta kaže Dačić. Videli smo kako su u prošlosti prošle njegove prevare. U stalnom smo kontaktu sa svim zemljama koje su priznale Kosovo ali i onima koje će ga na kraju sasvim sigurno priznati. Dačićeva propaganda nema mnogo uticaja na razvoje u međunarodnoj areni“, navodi Zumberaj a prenosi Gazeta Express.

 

Inače, Dačić je jutros najavio i da je još jedna zemlja povukla priznanje Kosova ali da mesec – dva neće da objavljuje koja da „ne bi iritirao predstavnike međunarodne zajednice“(KosSev – foto rts).♦