BIVŠI PREDSEDNIK US KOSOVA: Haradinaj više ne može da se smatra premijerom

BIVŠI PREDSEDNIK US KOSOVA: Haradinaj više ne može da se smatra premijerom

25/07/2019 Off By BERB

Ramush Haradinaj, koji je podneo neopozivu ostavku na mesto premijera Kosova, više ne može da se smatra premijerom, izjavio je bivši predsednik Ustavnog suda Kosova Enver Hasani.

To je izjavio televiziji Dukagjini i objasnio da bi Haradinaj i dalje mogao da bude premijer samo u slučaju da ga je Parlament razrešio ove dužnosti, izglasavanjem nepoverenja njegovoj vladi. Rekao je da Haradinaj više ne može da donosi bilo kakve odluke, pa ni da, kako je rekao, dolazi u kabinet.

Može da uđe u zgradu Vlade, da boravi u nekoj od kancelarija, kojih tamo ima, jer je tek podneo ostavku, ali nije premijer na vlasti – objašnjava Hasani.

Komentirišući mogućnost da Kadri Veselji, kao nosilac liste vladajuće koalicije PAN, predloži još jedan mandat Haradinaju, Hasani kaže da kosovski Ustav ne dozvoljava takvu mogućnost lideru Demokratske stranke Kosova. Istakao je i da Hašim Tači ne može sam da odluči o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, već samo uz konsultacije s predstavnicima svih parlamentarnih stranaka(Agencije).♦