HARADINAJ: Takse ujedinile Kosovo

HARADINAJ: Takse ujedinile Kosovo

19/07/2019 Off By BERB

 

Ramuš Haradinaj je izjavio da su pozicije Kosova u dijalogu za normalizaciju odnosa sa Srbijom oslabili dosadašnje rukovodstvo i partijski lideri. On je naveo da se očekuje da će sastanak, o kom su se dogovorili nemačka kancelarka i francuski predsednik, održati u Parizu u septembru. Dodao je i da ga je pozvao makronov savetnik.

 

On je za televiziju KTV rekao da “izjave lidera političkih stranaka, njihove pozicije, čak i različite od onih u javnosti i na zatvorenim sastancima”, čine da Kosovo “izgleda inferiorno u odnosu na Srbiju”.

Prema njegovom mišljenju, “Srbija čini sve da oslabi Kosovo, dok i lokalni kosovski lideri to isto čine sa svoje strane”.

Haradinaj je rekao da treba zajednička izjava kosovskih lidera da nema ukidanja takse pre nego što bude priznata nezavisnost Kosova.

“Ako to uradimo, uveravam vas da dobijamo priznanje. Dobijamo uslov za priznanje od Srbije. Neće biti zamrznutog sukoba čitavog života ili bilo kakvog mogućeg rata”, kazao je on.

Haradinaj kaže da je odlukom o uvođenju takse zaustavio podelu Kosova, ali da neće nastaviti dijalog bez političkog konsenzusa(Baljan plus).♦