BELEXPOCENTAR: U oktobru – Drugi međunarodni sajam visokokvalitetne hrane!

BELEXPOCENTAR: U oktobru – Drugi međunarodni sajam visokokvalitetne hrane!

17/07/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Asocijacija za promociju srpske hrane, uz podršku USAID- ovog projekta za konkurentnu privredu, danas je na konferenciji za novinare u privrednoj komori Srbije, najavila Drugi međunarodni sajam visokokvalitetne hrane. Održaće se 10 i 11 oktobra u beogradskom Belexpocentru.

Inostranim i domaćim posetiocima prikazaće se najbolja srpska hrana, ali i dobri specijaliteti iz svih okolnih zemalja. Već se prijavilo sto najboljih proizvođača.

Miloš Pejčinović iz Asocijacije za promociju srpske hrane kaže da će proizvođači na Sajmu imati i edukativni deo i moći će da se upoznaju s trendovima prehrambene industrije u svetu.

Aleksandar Pavlović, direktor USAI – dovog projekta za konkurentnu privredu pohvalio je prošlogodišnji sajam kvalitetne hrane i rekao da je to bio podstrek da se sajmovi nastave.

Direktor sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije, Veljko Jovanović, uveren je da je Srbija dobila korisnu manifestaciju:

– Za većinu proizvođača hrane međunarodni sajmovi su preveliki trošak, koji oni nemaju računa da plate.Ovde će se sresti sa kolegama iz inostranstva, razmeniti iskustva i sklopiti poslove.♦