GORNJI MILANOVAC: Raspisan konkurs za 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature

GORNJI MILANOVAC: Raspisan konkurs za 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature

17/07/2019 Off By BERB

 

Kulturni centar Gornji Milanovac raspisao je konkurs za učešće na 15. Međunarodnom bijenalu umetnosti minijature. Otvaranje izlozbe je predviđeno za 23. april 2020. godine. Rok za dostavljanje radova je 31. oktobar 2019. godine. Mesto otvaranja je Moderna galerija Kulturnog centra, a postavka će trajati najmanje dva meseca.

Konkurs je otvoren za sve punoletne koji se bave umetničkom delatnošću i koji prihvataju uslove učešća. Umetnici zadržavaju potpunu slobodu izbora teme i tehnike i na konkurs mogu da prijave najviše dva rada i to isključivo u istoj izložbenoj kategoriji.
Za izlaganje će biti prihvaćeni samo originalni radovi, nastali u poslednje dve godine, koje Umetnički savet (Selekciona komisija) bude vrednovao kao dela visokog umetničkog i profesionalnog dometa.

 


Izložbene kategorije su: slikarstvo, grafika, skulptura, crtež, primenjena umetnost, fotografija i intermedija.

 

Kalendar manifestacije:

Konkurs je otvoren od 8. jula do 31. oktobra 2019. godine
Selekcija radova: 16. i 17. novembar 2019. godine
Žiriranje radova: 23. i 24. novembar 2019. godine
Rok za povratak odbijenih radova: 31. januar 2020. godine
Svečano otvaranje izložbe: 23. april 2020. godine
Izložba traje od 23. aprila do 30. juna 2020. godine
Rok za povratak radova: 31. decembar 2020. godine. Radovi koji se iz određenih razloga vrate organizatoru biće deponovani kod organizatora. Ukoliko se autori ne jave u roku od tri godine radovi će od strane stručne komisije biti raspoređeni u Zbirku ili Prodajni fond Bijenala.

 

Umetnički savet:

Božidar Plazinić, predsednik
Sanja Filipović, zamenik predsednika
Đorđe Stanojević, član

 

Međunarodni žiri 15. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature:

1. Monika Miler, predsednik (Nemačka)
2. Sofija Ječina (Rusija), član
3. Božidar Plazinić (Srbija), član

U slučaju sprečenosti pojedinih članova žirija, Kulturni centar, kao organizator Bijenala zadržava pravo da imenije drugog člana Međunarodnog žirija.

Nagrade Bijenala su: Gran pri (1.500 evra) i sedam ravnopravnih nagrada u rangu prve nagrade (po 500 evra) u svakoj izložbenoj kategoriji. Nagrade ne moraju biti dodeljene u svim izložbenim kategorijama. Svi nagrađeni radovi ulaze u Zbirku Bijenala (novčana nagrada podrazumeva otkup rada).

Za radove u dvodimenzionalnoj tehnici maksimalno dozvoljene dimenzije su 10×10 cm. Maksimalne spoljne dimenzije, ukoliko postoji paspartu ili ram, su 20×20 cm. Za radove u tri dimenzije, maksimalna dozvoljena veličina je 10x10x10 cm, sa postamentom, rad ne sme prelaziti dimenzije 20x20x20 cm.

Potpisani radovi, prijavni formular i potvrda o uplati participacije (sa imenom i prezimenom učesnika) dostavljaju se najkasnije do 31. oktobra 2019. godine na adresu: Međunarodni bijenale umetnosti minijature – Kulturni centar, Trg kneza Mihaila 1, p. fah 92, 32300 Gornji Milanovac, Republika Srbija.

Participacija:

Domaći autori plaćaju participaciju u neto iznosu od 1.000 dinara. Za autore iz inostranih zemalja participacija, po prijavi, iznosi (neto) 40 evra ili 40 američkih dolara.

 

PRAVILNIK i PRIJAVNE FORMULARE za 15. Međunarodni bijenale umetnosti minijature možete preuzete sa sajta bijenaleminijature.org.rs ili www.kcgm.org.rs♦