APEL: Pomognimo Vladanu Krsmanoviću iz Bora

APEL: Pomognimo Vladanu Krsmanoviću iz Bora

15/07/2019 Off By BERB

Snežana Dimitrijević ([email protected])

Nina (11) i Mia (9) iz Bora sa tatom Vladom Krsmanovićem žive od danas do sutra, nekada nemaju ni za hranu. Bez mame Nataše ostale su pre devet godina. Mia je nije ni upoznala. Njihova mama je odmah posle porođaja pala u komu i posle nekoliko dana umrla.

 

Od tada o njima brine tata Vlada. I pored toga što ne radi i što ima teške povrede zadobijene u saobraćajnoj nesreći, trudi se da im pruži koliko može, da im bude i mama i tata.

“U početku je bilo mnogo teško. Najviše kada je starija Nina tražila majku. Nisam znao kako da joj objasnim da mama neće doći. Prvo sam joj pričao da je otišla do prodavnice i da će da se vrati, ali kako je dete sve više nju tražilo, onda sam joj objasnio da je mama na nebu sa zvezdama.”

Kako nesreća ne ide sama, teške situacije su se nizale jedna za drugom. Dve godine nakon gubitka supruge, Vladan je doživeo tešku saobraćajnu nezgodu sa brojnim povredama noge i glave. Pravo je čudo da se spasao. Četiri godine kasnije, 2016. godine ostaje bez posla jer je firma u kojoj je radio otišla u likvidaciju.

I Mia je pravi borac. Božjim čudom je preživela. Odmah po rođenju nije davala znake života. Nakon 15 minuta, koliko je trajala reanimacija, začuo se njen plač. Rešila je da preživi.

Porodica Krsmanović teško živi u stanu od 28 kvadrata sasocijalnom pomoći i dečjim dodatkom koji ukupno iznose 21.000 dinara. Najgore je što krov prokišnjava i u stanu ima vlage, ali nemaju drugi izbor.

“Dešavalo se da ostanemo sa jako malo hrane. Ja tada spremim njima večeru, pa ako nešto ostane, večeram i ja. Par puta im je bilo čudno zašto ne sednemo svi zajedno za sto da jedemo. Nalazio sam izgovore da imam nekog posla po kući dok one ne završe sa jelom, kako ne bi posumnjale da nema dovoljno hrane za sve troje. To su teške situacije. – kaže Vladan.

Ovaj čovek čini sve što može da bude majka i otac svojim ćerkama, on ne traži celi svet, samo našu pomoć da nastavi da se bori i dalje za svoje devojke.
“Ne smem da padnem zbog devojčica. One su mi sve na svetu. Kada nam je najteže, uvek pomislim šta bi moja supruga rekla da odustanem od dece, i onda krenem napred. Za njih živim i dišem, samo da one budu dobro”♦

Svi ljudi dobre volje koji žele da pomognu deci mogu na ovaj način:
Online Donations:
Credit Card: www.28jun.org/#donate
PayPal: www.paypal.me/28jun
Donacije iz Srbije:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265619031000037746
Raiffeisen banka Srbije