NEMAČKA: Fljorim Ejupi prijavio Vučića zbog klevete

NEMAČKA: Fljorim Ejupi prijavio Vučića zbog klevete

05/07/2019 Off By BERB

 

Fljorim Ejupi, koga je Aleksandar Vučić pomenuo u kontekstu umiješanosti u ubistvo Olivera Ivanovića, obratio se pravosudnim organima Nemačke i prijavio Vučića.

Ejupi je inače glavni osumnjičeni za napad na autobus Niš ekspresa kod Podujeva 2001.

On je te godine i uhapšen, ali je misteriozno nestao iz baze Bondstil. Od momenta kada ga je predsednik Srbije pomenuo mediji su pisali da je reč o plaćenom ubici, koji zna mnoge kosovske tajne.

Naime, ubrzo nakon što je u javnost izašla vest da je kosovsko tužilaštvo raspisalo međunarodnu poternicu za potpredsednikom Srpske liste, Milanom Radoičićem, predsednik Srbije održao je konferenciju za medije, gde je javnosti saopštio da su srpski organi uvereni da znaju ime ubice, i prvi put izneo i sumnje srpskih istražnih organa o umešanosti Fljorima Ejupija, glavnog osumnjičenog za zločin u Livadicama, i u ovo ubistvo.

Ova izjava izazvala je burne reakcije kosovskih zvaničnika, ali i bivšeg advokata Ejupija, Mahmuta Haljimija koji je demantovao ove navode. Poslije ove izjave predsednika Srbije, kako je potvrdio Haljimi u izjavi za “inFokus”, Ejupi se obratio pravosudnim organima u Nemačkoj, i prijavio Vučića, prenosi KoSSev pisanje prištinske Gazete Expres.

– Da, Fljorim Ejupi je obavestio nemačku policiju da ga srpski mediji povezuju sa atentatom na Olivera Ivanovića, što nema veze sa istinom – rekao je Mahmut Haljimi a prenosi Gazeta Expres.

Dodao je i da je Ejupi odmah otišao i prijavio slučaj njemačkoj policiji i da mu je je rečeno “ne uznemiravajte se oko ovog slučaja, mi se bavimo srpskim vlastima”, prenosi KoSSev.♦