VUČIČ NA OTVARANJU AERODROMA “MORAVA”: Moramo da biramo – ne aplauze nego rad!

VUČIČ NA OTVARANJU AERODROMA “MORAVA”: Moramo da biramo – ne aplauze nego rad!

28/06/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija danas nikome ne predstavlja problem već šansu za sve i dodao da je vreme da se na Srbiju koja pobeđuje “naviknu i svi drugi”.

Na svečanosti kod Kraljeva, kada je otvaren aerodrom za civilni saobraćaj Morava, gostima i građanima se obratio Aleksandar Vučić. Rekao je da Srbija danas “ne gubi ni u jednoj sferi” i da “krupnim koracima korača u pobede”:

Govorio je o Vidovdanu. Potsetio je ovo dan velikih srpskih poraza, ali i pobeda, kao i da je Srbija danas naučila kako da izvuče pouke iz tih poraza.

“Danas moramo da biramo ne aplauze nego rad, autoputeve, nove aerodrome, radnike i nove poslove kao našu budućnost, ne odričući se onog najvažnijeg i najsvetijeg u našoj istoriji, a to je očuvanje našeg imena i prezimena. Moramo u korak sa svetom ne dajući nikom za pravo da naša deca ne uče srpski jezik i da ne znaju dobro šta je bilo u Jasenovcu i Jadovnu, na Solunskom frontu ili u sukobima 90-ih”.

Vučić je rekao da Srbija želi da živi u miru sa svima ali i dodao da “niko neće moći da je komada niti da proganja Srbe kao u prethodnim decenijama i vekovima”.

Poručio je vlastima u Prištini da ne napadaju Srbe na Kosovu, kako one na severu tako i one koji žive južno od Ibra, navodeći da ako u njihovu zaštitu ne stanu oni čiji je to posao, postoje oni koji će “čuvati i zaštititi svoj narod”.♦