NARODNO POZORIŠTE: „Petar Banićević“ Suzani Lukić,

NARODNO POZORIŠTE: „Petar Banićević“ Suzani Lukić,

24/06/2019 Off By BERB

Olivera Živković

Sutra, 25. juna pre početka predstave „Ožalošćena porodica“ v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić uručiće glumici Suzani Lukić nagradu „Petar Banićević“. Svečanost će biti održana na Velikoj sceni (19,30), uoči početka Nušićeve komedije „Ožalošćena porodica”“ reditelja Jagoša Markovića.

 

„Suzana Lukić je u repertoaru koji je ostvaren tokom kalendarske 2018. godine, tumačila najveći broj uloga pokazavši širok dijapazon glumačkih sredstava i savremeni senzibilitet okrenut kolektivnoj glumačkoj igri, prvenstveno ulogom u predstavi Bolivud, a onda i ulogama Danice u Ožalošćenoj porodici i Adele u predstavi Dom Bernarde Albe“, navedeno je u obrazloženju žirija u kojem su bili v.d. direktorke Drame Narodnog pozorišta Tanja Šljivar, glumac Bojan Krivokapić (prošlogodišnji dobitnik nagrade) i dramaturg Slavko Milanović.

Nagrada se dodeljuje glumcu ili glumici starosne dobi do 40 godina života. Priznanje se sastoji od bronzanog reljefa sa profilom umetnika čije ime nosi i originalne plakete (umetnički rad Geroslava Zarića) i ne sadrži novčani deo.