ČEKAJUĆI EU: Rekonstrukcija vlade SM do kraja juna!

ČEKAJUĆI EU: Rekonstrukcija vlade SM do kraja juna!

17/06/2019 Off By BERB

Zoran Zaev, premijer Severne Makedonije i lider SDSM, izjavio je da neće biti prevremenih parlamentarnih izbora i najavio rekonstruciju vlade do kraja juna.

 

Nakon sednice Centralnog odbora SDSM koja je održana u Ohridu. Zaev je rekao da je najviše partijsko telo odlučilo da se nastavi sa procesom rekonstrucije Vlade.

 

“Vraćamo se rekonstrukciji i biće promenjeno ne više od osam ministara, što je jedna trećina vlade. Verujem da ću do kraja sedmice moći da saopštim imena novih i onih koji se menjaju, da bi parlament već početkom naredne sedmice mogao da odlučuje o njima. Paralelno sa odlukama o novim ministrima i zamenicima sledi i razrešenje više od 20 direktora državnih institicija i imenovanje novih. Očekujem da do kraja meseca zavšimo sa formalnostima rekonstrukcije vlade”, rekao je Zaev.

 

Zaev se odlučio za rekonstrukciju pošto je dobio uveravanja da će Severna Makedonija konačno u oktobru dobiti datum za početak pregovora sa EU, pa je važno da vlada u punom kapacitetu produži sa reformama.

 

Na sednici Centralnog odbora SDSM izabano je 16 novih članova Izvršnog odbora vladajuće stranke, ali nisu birani potpredsednici koji su razrešeni na prethodnoj sednici.♦