DVADESET GODINA OD BITKE NA KOŠARIMA: Ne stidimo se heroja

DVADESET GODINA OD BITKE NA KOŠARIMA: Ne stidimo se heroja

15/06/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Na akademiji povodom obeležavanja 20. godišnjice bitke na Košarama govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Rekao je da su se u Srbiji u prethodnih 15-20 godina „stideli da govore o junaštvu naših junaka“ ne bi li se „dodvorili onima koji su ubijali naš narod samo da bi se održali na vlasti“.

 

„Na ovom mestu nemamo prava na tišinu, ponosan sam što više ne ćutimo, što se dičimo junacima, glasno govorimo o njima, dvadeset sramotnih godina je bilo previše“, rekao je Vučić.

 

Potsetimo da se ta bitka vodila od 9. aprila do 14. juna 1999. na granici Jugoslavije i Albanije. Trebalo je da se presecanjem komunikacije između jedinica Vojske Jugoslavije u Đakovici i Prizrenu, omogući kopnena invazija na Kosovo.

 

U svom obraćanju Vučić je rekao da “druge ne diramo, nikoga ne ugrožavamo, ali ćemo svoj narod i zemlju umeti da sačuvamo, nikome ne pretimo ali ne napadajte ni Srbe ni Srbiju. Znaćemo da je odbranimo i zaštitimo”.

 

Dodao je i da nema ni nas, ni Albanaca dovoljno da bi se večno ubijali, da nismo ni mi, ni oni dovoljno bogati da takve sukobe možemo da platimo.♦