NOVI SAD: PENZIONERSKA KARTA PET PUTA SKUPLJA NEGO U BEOGRADU!

NOVI SAD: PENZIONERSKA KARTA PET PUTA SKUPLJA NEGO U BEOGRADU!

15/03/2015 Off By

 

Dolaskom ove koalicije i prekomponovanjem gradske vlasti, već 2013. i 2014. godine, dotadašnja cena je udvostručena. Cena za 2015. dostigla je 1.650 dinara na koje treba dodati 365 dinara za izradu karte, što ukupno iznosi 2.015,00 dinara

 

15-ns-karte

Stručni savet za saobraćaj i puteve Gradskog odbora LSV Novi Sad

 

GODIŠNJA besplatna karta za penzionere u Beogradu iznosi 407,00, a u Novom Sadu 2.015,00 dinara.
Oni koji su doprineli razvoju Novog Sada u proteklih nekoliko decenija, sada svojim penzionerskim primanjima, ne svojom krivicom, jedva sastavljaju kraj sa krajem. Penzije su im umanjene, komunalne usluge poskupele, a oni uredno plaćaju račune i preživljavaju sa ono malo novca što im ostane.
Zar, pored toga još treba i da se osećaju kao građani drugog reda, samo zato što ne žive u Beogradu? Kako je uopšte moguće da u Novom Sadu karta bude pet puta skuplja nego u znatno većem i brojnijem gradu? Zar to nikome u gradskoj vlasti ne smeta?
Dolaskom ove koalicije i prekomponovanjem gradske vlasti, već 2013. i 2014. godine, dotadašnja cena je udvostručena. Cena za 2015. dostigla je 1.650 dinara na koje treba dodati 365 dinara za izradu karte, što ukupno iznosi 2.015,00 dinara.
Kao najjača opoziciona, ali i konstruktivna stranka u gradu, zahtevamo od Nadzornog odbora JGSP „Novi Sad“ da promeni Odluku i da samo naplaćuje izradu pretplatne karte, a sugrađankama i sugrađanima koji su već kupili pokaznu kartu – vrati razliku novca.
Razumljivo je da je gradskom prevozniku i gradskoj vlasti teško da izdrži da cena godišnje penzionerske karte bude 407 dinara. Naš stručni tim ima gotov predlog koji bi bio najoptimalniji za naplatu ove usluge najstarijim sugrađanima i spremni smo da ga ustupimo, ali tek pod uslovom da isti aršini važe i u drugim gradovima.
Najmanje što je dužna gradska vlast u Novom Sadu jeste da od Vlade Republike Srbije koja je pomogla Gradu Beogradu da zadrži tu simboličnu cenu, zatraži istu pomoć i za novosadske penzionere i penzionerke. <


DOGAĐAJI

nebosaRADNA POSETA CRNOJ GORI

Ministri Stefanović i Konjević razgovaraće o saradnji srpske i crnogorske policije, evropskim integracijama dve zemlje i drugim pitanjima

 

 

585370_helikopter-foto-vesna-lalic--1_orighKONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM PADA VOJNOG HELIKOPTERA VS

Helikopter M 17 bio je najbolja letilica za transport koju je vojska imala. Poslednji udes ovakvog helikoptera dogodio

prasad-prasici-SAOPŠTNJE VLADE: HITNE MERE ZA ZAŠTITU STOČARA

  Na osnovu obavljenih razgovora, dogovoreno je da Vlada Srbije u roku od sedam dana preduzme sve neophodne

stojšićčLSV: HITNO SAZVATI ODBOR ZA POLJOPRIVREDU NA TEMU UVOZA MESA

Đorđe Stojšić je upozorio da se kao država nalazimo pred odlukom da li da dozvolimo korišćenje genetski modifikovane