NOVI SAD: Pretučen lider pokreta “1 od 5 miliona”

NOVI SAD: Pretučen lider pokreta “1 od 5 miliona”

09/06/2019 Off By BERB

 

Jedan od organizatora protesta “1 od 5 miliona” u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta i aktivista Demokratske stranke (DS) Dejan Bagarić, napadnut je u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen, saopštile su DS i organizatori protesta “1 od 5 miliona”.

 

Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi, nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnjeg protesta u Novom Sadu.

 

On je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gde je ostao preko noći, kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.

 

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policija ima pretpostavke o tome ko je pretukao jednog od organizatora studentskog protesta “1 od 5 miliona” u Novom Sadu i da već radi na tom slučaju.

 

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da ima indicija ko je to učinio, ali da u interesu istrage ne može da iznese više detalja.♦