BEOGRAD 8. JUNA: Šetnja pod sloganom ”Mir, brate, mir!”

BEOGRAD 8. JUNA: Šetnja pod sloganom ”Mir, brate, mir!”

06/06/2019 Off By BERB

 

U subotu, 8. juna, sa početkom u 14 časova biće održana šetnja u sklopu globalne akcije Declaration of Peace and Peace Walk. Mesto okupljanja u Beogradu je Nemanjina broj 22-26, tačnije zgrada Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u Beogradu.

Slogan šetnje je ”Mir, brate, mir!”-stih pesme grupe Rimtutituki-”Slušaj Vamo!”

Globalna akcija Declaration of Peace and Peace Walk je do sada održana šest puta širom sveta, tačnije u preko 190 zemalja. U našem okruženju, između ostalog u akciji učestvuje i Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija i Kosovo.

Cilj akcije je da mladi pošalje poruku mira a cela ideja potiče iz Južne Koreje, od organizacije International Youth Peace Group, gde je već tradicionalno veliki skup održan 25. maja.

Pored šetnje, koja će trajati od 14 do 16 časova, biće poslato i pismo mira predsedniku Aleksandru Vučiću, koje će biti prosleđeno i Organizaciji ujedinjenih nacija. Predstavnici zemalja sveta su pisma dobijali i proteklih godina.

Organizator protesta je srednjoškolac Vojin Radovanović (18), autor i voditelj emisije ”Zdrava generacija”, i Jutjub kanala ”Sombrero na kiši” koji je izabran od organizatora akcije iz Seula da šetnju organizuje u Srbiji. On je i najmlađi učesnik ove akcije u svetu. Takođe autor je i bloga ”Otvoreni prelom mozga”♦