ROK: “Vrane kamene” objavile novi singl “Bezdan”

ROK: “Vrane kamene” objavile novi singl “Bezdan”

30/05/2019 Off By BERB

Ljiljana Zdravković

Kao najavu za predstojeći album “Bezumlje i mrak”, beogradski bend Vrane kamene predstavio je publici novi singl “Bezdan” propraćen i video spotom.

Beogradski alternativni garažni rok bend Vrane kamene dobro je poznat domaćim ali i regionalnim ljubiteljima rok zvuka. Proglašeni su za jedan od tri najbolja srpska demo benda za 2014.godinu u okviru Bunt rok festivala, osvajači su titule u kategoriji “Najbolji debi album” (2015), vicešampioni u kategoriji “Singl godine” (2016), osvajači titule u kategoriji “Singl godine” (2017), kao i osvajači prvog Kupa radija 202.


Prošlogodišnji singl “Goddesses bones-Gods and horns” bio je u Top 8 najslušanijih singlova (2018, Radio 202). Učesnici su mnogobrojnih manifestacija i festivala kako zabavnog, tako i humanitarnog karaktera a trenutno nastupaju kao četvorka. Sadašnju postavu čine: Aleksandar Pejičić (vokal, gitara), Miloš Denić (solo gitara), Ivan Mizdrak (bas gitara) i Aleksandar Todosijević (bubanj). Do sada su snimili album “Svih ovih godina” (Lampshade media records).

Pred publikom je sada i „Bezdan“, singl koji će se naći na albumu „Bezumlje i mrak“ čiji se izlazak očekuje ovog leta.
„Želeo sam istinu, surovu, takvu kakva jeste, odatle i potreba za ovom pesmom. Ona je ultimativna istina za duhove u nama. Retki se bave njome danas, ljudi su postali bahati, sebični, samoživi, a zapravo užasno nesvesni koliko je danas teško naći srodnu dušu ili taj neki komadić mira iako su im usta puna priča o tome. Velika većina su samo kukavice koje beže od sebe, od odgovornosti ili borbe za nekim ili nečim i najlicemernije svesni sebe oni to ipak zanemaruju i bezobzirno kopaju te užasne bezdane u osobama koje to zapravo najmanje zaslužuju. Svaki takav njihov gest je zapravo jedna mala smrt nekog divnog bića, jedan otkucaj nečijeg srca manje“ kaže o singlu „Bezdan“ frontmen Vrana kamenih Aleksandar Pejičić i zaključuje: „Nažalost, život nam na kraju uvek ispostavi račun. Ma koliko daleko ili dugo bežali i hteli ili ne da uvidite to, moraćete u jednom trenutku da zateknete sebe istini u oči zagledane, a plašim se da tada neće biti ni najmanje prijatno, a posebno ne i bez strašnih posledica. Bezdan koji kopate u drugima svakako ce na kraju progutati i vas,to je samo pitanje vremena.”
Kao specijalni gost na klavijaturama se i na ovoj pesmi pojavljuje Ivan Živanović – Kleiner (Čovek vuk) a za producentski deo posla odgovoran je Nemanja Popović (Studio „Viša klasa“).

Atmosferu „Bezdana“ savršeno je preneo i video spot koji su Vrane kamene snimile za ovu pesmu. Pored sjajne glumačke ekipe koju čine Jack Dimich, Jelica Kovačević i Ivana Panzalović koja je dala svoj doprinos ovom video ostvarenju, bend duguje veliku zahvalnost momcima iz „Black falcon films“ koji su im pomogli da uobliče svoje ideje kao I Aleksandru Kariću koji je bio zadužen za montažu. „Veliko hvala dugujemo i Predragu Pejiću (studio Bumerang) pod čijim budnim okom se sve ovo dešavalo, a tu je bila i neizostavna podrška Jovane (Qeen J makeup) i Danijele (DisciplineArt)“ dodaje bend.

Video spot za pesmu „Bezdan“ možete pogledati na ovom linku: https://youtu.be/gpd1VIwMPB4♦