ALEKSANDAR VUČIĆ: Naredio sam punu borbenu pripravnost naših jedinica

ALEKSANDAR VUČIĆ: Naredio sam punu borbenu pripravnost naših jedinica

28/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obavestio je poslanike Skupštine da je jutros kontaktirao sa predstavnicima NATO pakta i obavestio ih o hapšenja na severu Kosova:

– Oni su mi rekli da se ne mešaju u politiku i borbu protiv kriminala i da podržavaju nezavisnu državu Kosovo u borbi protiv kriminala. Pozvali su nas da se smirimo, jer je ono što se dogodilo jutros borba protiv korupcije. Jutros u 6 časova i 29 minuta naredio sam punu borbenu pripravnost naših jedinica. Naša vojska će zaštititi naš narod na KiM. Albanci na Kosovu žele da se ujedine sa Albanijom i da nam se sutra pojavena Kopaoniku.

-Želim da imate poverenje u mene kao predsednika. Ako dođe do daljih napada, Srbija će pobediti. Upoznao sam i EU s jutrošnjim hapšenjem naših policajaca i rekao im da se tako nismo dogovorili u Briselu. U ovom trenutku albanska policija upada u srpske kuće na severu, lomi i uništava sve što stigne i pokazuje uplašenim ljudima koliko je moćna. Cilj im je da uplaše naš narod. Ja sam jutros u razgovoru s našim braniocima , po prvi put posetio uznemirenost. Pretučen je i jedan ruski državljanin i o tome smo već obavestili ruske nadležne organe.

Predsednik je zaključio da već dve godine Albanci pokušavaju da kriminalizuju Srbe na severu Kosova i tvrde da iza svih njihovih nedela stoji Srbija, kao i u ubistvu Olivera Ivanovića. Jutros je , pored srpskih, uhapšeno i 5 albanskih policajaca, kako bi se pokazalo da se ne radi o napadu na Srbe, već o borbi protiv korupcije.

Sednica Skupštine Srbije, kojoj prisustvuje i predsednik Vučić , cela Vlada i državni vrh, nastavlja sednicu posvećenu KiM.