PREDSEDNIK BUGARSKE ROSEN PLEVNELIJEV U BEOGRADU

PREDSEDNIK BUGARSKE ROSEN PLEVNELIJEV U BEOGRADU

12/03/2015 Off By

 

Nikolić je zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelijevom, koji se nalazi u poseti Srbiji, naveo da su obe zemlje saglasne da je zajedničkim radom prošire saradnju i da, kako je rekao, “završimo započete projekte i osmislimo nove”

 

thumb-502-228
Agencije

PREDSEDNIK Tomislav Nikolić izjavio je danas da je za Srbiju od ogromne važnosti da sa Bugarskom kao značajnim partnerom održi punu i nesmetanu saradnju i zahvalio Sofiji na podršci koju pruža Beogradu na putu ka EU.
Nikolić je zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelijevom, koji se nalazi u poseti Srbiji, naveo da su obe zemlje saglasne da je zajedničkim radom prošire saradnju i da, kako je rekao, “završimo započete projekte i osmislimo nove”. Predsednik Srbije je istakao da mu je drago što je u bugarskom predsedniku našao pravog sagovornika i u tom smislu istakao spremnost za saradnju u mnogim oblastima.

Sa bugarskim predsednikom razgovarao je danas i premijer Aleksandar Vučic. Tom prilikom, predsednik Vlade Vučić naglasio je da bugarska nacionalna manjina u Srbiji predstavlja most između naših dveju zemalja.
Premijer Vučić i predsednik Plevnelijev razgovarali su o evropskim integracijama Srbije. Bugarska podržava evropski put Srbije i spremna je da sa Srbijom podeli iskustva iz svojih pregovora sa EU, istakao je predsednik Plevnelijev .
Vučić i Plevnelijev saglasni su da je potrebno povećati ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu dveju zemalja. Tema razgovora bila je i saradnja u oblasti energetike, posebno o pitanju gasnog interkonektora.
Premijer Vučić rekao je da je srpsko tržište otvoreno za nove investicije iz Bugarske.<


SRBIJA

.

slika123PISANA IZJAVA ALEKSANDRA VUČIĆA POVODOM GODIŠNJICE SMRTI ZORANA ĐINĐIĆA

Danas, na godišnjicu smrti čoveka koji je tvrdio da će Srbija biti onakva kakvu je sami napravimo, vreme

 

 

babic103ZORAN BABIĆ: BRASER DALA PRIZNANJE REFORMSKIM MERAMA

Braser je pohvalila vlast u Srbiji i političke aktere što su odlučno započeli proces reformi   Redakcija ŠEF

 

 

skup103SKUPŠTINA SRBIJE: KAKO DA SPASIMO ŽIVOTNU SREDINU?

Poslanik Saša Mirković otkrio je da je u Zaječaru bivši gradonačelnik Boško Ničić, nekim firmama otpisao 92 miliona

 

 

 

nebojša103MINISTAR STEFANOVIĆ: NIJE NAM POSLATA INFORMACIJA O UGROŽENOSTI B92

Niti je TV B92 tražila mišljenje od MUP-a, niti je dostavila bilo kakve podatke o ugroženosti svojih novinara.