KLUB SPRAT: „Gavran iz Zaboka“ dolazi u Beograd

KLUB SPRAT: „Gavran iz Zaboka“ dolazi u Beograd

26/05/2019 Off By BERB

Ljiljana Zdravković

Umetnik čiji impresivni i atmosferični koncerti ostavljaju publiku bez reči, poznati hrvatski kantautor J.R.August, nastupiće u klubu Sprat (Cetinjska 15) 9. juna.

„J.R. August je izmišljeni lik, deo ličnosti Nikole Vranića, nekad više, nekad manje… Nikola Vranić se bavi smišljanjem priča i melodija, a August kao jedan od njegovih likova ih izvodi na bini pred ljudima.“


Bez sumnje jedan od najzanimljivijih predstavnika hrvatske ali i regionalne muzičke scene privukao je pažnju javnosti 2014. godine kada ga je nakon objavljivanja pesme “Man With The Magnificent Mind” primetio Coldplay uvrstivši ga na listu mladih muzičkih talenata. To je ujedno bio i prvi deo njegovog konceptualnog projekta, kvadrilogije pod nazivom “Change of Seasons”.

Danas iza sebe ima pet EP izdanja: uz “Change of Seasons”, u poslednje četiri godine izdao je “Tea Party With Mr. Death”, “33”, “Tales From the Forest” i “Black Waters”, a pred njim je i novi studijski album „Dangerous Waters“.

Ovaj mladi umetnik, kompozitor, kantautor i multiinstrumentalista zanosnog i enigmatičnog stila, dolazi iz Zaboka. Odrastanje u malom mestu i njegova veza sa prirodom imali su snažan uticaj na njegov muzički senzibilitet – planine, šume i reke postaju gotovo opipljive dok se njegove lagane i graciozne note razvijaju pod svetlima bine, uz moćne tonove klavira. Bila bi blasfemija njegovu muziku svrstati u bilo koji žanr, treba se samo otvorenog uma i srca prepustiti njegovom svetu.

J.R. August već se u dva navrata družio sa beogradskom publikom, ali s nestrpljenjem čeka predstojeći nastup u Spratu.

„Radujem se dolasku u Beograd jer sam do sada samo 2 puta svirao tamo, u Domu Omladine i u KC Gradu! Imam tu puno prijatelja i baš volim ovaj grad” kaže i dodaje da ovog puta beogradska publika može da očekuje nešto intimniji nastup jer će na bini, pored njega, biti samo njegov saksofonista:

“Sviraćemo materijal sa mog predstojećeg albuma Dangerous Waters, ali i pesme s mojih prethodnih EP-eva koje možete poslušati na YouTube-u! Vidimo se!”

Ulaznice po ceni od 350 dinara u prodaji su od ponedeljka, 27.maja, preko prodajne mreže Ticketvision. Na dan koncerta ulaznice će moći da se kupe po ceni od 500 dinara.♦