BEOGRAD 28 MAJA: Gostuje Gradsko pozorište iz Podgorice

BEOGRAD 28 MAJA: Gostuje Gradsko pozorište iz Podgorice

25/05/2019 Off By BERB

Olivera Živković

rediteljka Vida Ognjenović

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogrdu 28. maja (19.30) gostuje Gradsko pozorište iz Podgorice. Crnogorci dolaze sa autorskim projektom rediteljke i spisateljice Vide Ognjenović ,,Kozocid“.

Glavnu ulogu tumači prvak Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Igor Đorđević, a u velikom ansamblu su i Milivoje Mišo Obradović, Goran Slavić, Pavle Ilić, Dejan Đonović, Mladen Nelević, Miloš Pejović, Željko Caja Radunović, Danilo Čelebić, Simo Trebješanin, Omar Bajramspahić, Stevan Radusinović, Branka Femić, Maja Šarenac, Ivana Mrvaljević, Dubravka Drakić, Jelena Simić, Katarina Krek, Dragan Račić i Pavle Popović.

 


Ovaj višeslojan tekst zasnovan je na istinitom događaju, a autorka je za polazište uzela dešavanje iz nekadašnje Jugoslavije kada je prioritet petogodišnjeg plana obnove i izgradnje nakon Drugog svetskog rata bila industrijalizacija zemlje. . Prema rečima gospođe Ognjenović, ideja je da se pokaže da svaka ideologija koja se odvoji od čoveka i postane sama sebi i sredstvo i cilj, propada upravo na humanoj razini čiju kreativnost nastoji da ukroti.

Predstava je premijerno izvedena 15. marta ove godine u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović“. Osim Vide Ognjenović, u autorskom timu su i dramaturškinja Dragana Tripiković, scenograf Geroslav Zarić, kostimografkinja Ljiljana Dragović, kompozitor Zoran Erić, asistent reditelja Zoran Rakočević, asistentkinja scenografa Vladislava Munić i asistentkinja kostimografkinje Isidora Ceković.♦