Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM

Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM

24/05/2019 Off By BERB

 

Ranka Čičak

Posle susreta sa delegacijom Srba sa Kim predsednik Vučić izjavio je da je Beograd spremio mere protiv Prištine, koja je pre devet meseci uvela takse. O njima će govoriti posle sastanka u Parizu.

 

– Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu”, rekao je i dodao da će njegov zadatak u Parizu će biti da upozna predstavnike Evrope, Merkelovu i Makrona, o odgovoru Srbije posle devet meseci “anticivilizacijskih taksi, rezolucije o tzv. genocidu, formiranju vojske, nesprovođenju Briselskog sporazuma od strane Prištine”.

Novinarima je otkrio da je Srbima izabranim za gradonačelnike opština na severu KiM rekao da rade svoj posao, da ne žure sa eventualnim ostavkama, te da će prvo “upoznati” Prištinu sa merama koje je država pripremila u odgovor na njene dosadašnje poteze.

Na pitanje dopisnika albanske televizije šta je sugerisao predstavnicima Srba sa severa KiM, koji su izašli na izbore, ali su ranije najavili mogućnost da ponovo podnesu ostavke, Vučić je preneo da im je rekao da rade svoj posao i da će se sve znati posle sastanka u Parizu.

Vučić je medijima preneo, posle sastanka sa oko 140 političkih predstavnika Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, da su oni zabrinuti zbog toga što se pripremaju akcije specijalnih jedinica na Kosovu i da je pripremljeno hapšenje više desetina lica srpske nacionalnosti na KiM.♦