SKUPŠTINA SRBIJE: Za skupštinskog šefa SNS za sve je kriva – opozicija

SKUPŠTINA SRBIJE: Za skupštinskog šefa SNS za sve je kriva – opozicija

15/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Danas je šef poslaničke grupe SNS, Aleksandar Martinović sa velikim brojem svojih poslanika i sa poslanicima koalicionih partnera održao konferenciju za novinare u skupštinskom holu. Napao je opoziciju što ne prisustvuje sednici na kojoj se usvaja “Tijanin zakon”:

-A upravo oni su nas napadali što se kasni s ovim zakonom. Optuživali su Aleksandra Vučića da preko svojih tabloida vodi kampanju protiv Tijaninog oca, Igora Jurića. Pitamo te velike zagovornike ljudskih prava gde su danas. Ovo liči na aferu s helikopterom. Vučić kriv što je pao helikopter, kriv što kasni “Tijanin zakon”, kriv za svaku nesreću. A mi smo 2015 doneli i prvi “Tijanin zakon”, gde smo obavezali policiju da odmah krene za nestalim detetom.

Doneli smo i “Aleksin zakon”. Sada njima “Tijanin zakon” ne valja. Kažu da nije u skladu s evropskim zakonima. A potpisali su peticiju za donošenje Zakona i Živković i Jerkov i neki iz Dveri. Problemi su nastali kada su videli da Vučić podržava zakon. Briga njih i za helikopter i za Aleksu i Tijanu. Oni su važni sami sebi. Sve koriste samo za napad na Vučića.

Martinović insistira na tome da “Tijanin zakon” nije politički. On kaže da veliki zagovornici protiv kriminala ignorišu i donošenje zakona protiv kriminala:

– Gde su danas kada se govori o antikorupcijskim zakonima? Ne smeju da glasaju protiv lopova koji ih vode. Kako da dođu, kada su im gazde Đilas i Jeremić? Đilas je iznajmio Demokratsku stranku, Jeremić kupio Narodnu stranku. Ovi im zakoni ne odgovaraju, da ne bi narod doznao istinu o njihovim lopovlucima. A lepo su nas opljačkali. Da nije bilo promena 2012 godine, da su ostali na vlasti, Srbije bi bankrotirala.Oni su uvek protiv Vučića i države. Voleli bi da dođu na vlast, ali bez izbora, jer vide da ih narod neće, pa se naroda plaše.

Na pitanje kako komentariše pismo Dunje Mijatović koja u ime EU upozorava da bi bezuslovna doživotna kazna mogla ugroziti ljudska prava,Martinović odgovara da ona obmanjuje građane:

– Deo predstavnika evropskih institucija pokazuje licemerje. Ništa ne kažu o kosovskim taksama, o tome što Hrvati po ulicama pušu – ubij Srbina, o Haradinejevoj knjizi s opisima kako je klao Srbe.

Na pitanje da li proširenje doživotne kazne i na teška dela protiv države znači da će se ona izricati za pokušaj državnog udara, nije odgovorio. Rekao je samo da kod nas Boško i opozicija nisu u stanju da naprave državni udar i da se još užasava ♦