BEOGRAD: Peti festival art joge

BEOGRAD: Peti festival art joge

15/05/2019 Off By BERB

U centralnom holu TC Delta city – Novi Beograd 21.maja, u organizaciji Joga saveza Srbije održaće se peti Beogradski festival art joge Similiris u Srbiji. Program će trajati od 12 do 20 časova.

 

Na Festivalu art joge šira javnost imaće priliku da se upozna sa Art jogom “Similiris”- stilom joge koji je sve popularniji u svetu. U programu će učestvovati joga studija koji neguju ovaj stil joge u našoj zemlji. Biće predstavljeni i specijalizovani programi: Joga za zdravo starenje, Korporativna joga i Joga za decu.

Potreba za organizovanjem Festivala art joge je sve veća. Popularnost ovog stila joge leži u činjenici da Art joga Similiris zadovoljava suštinske potrebe savremenog čoveka – mogućnost da se kroz dinamičku fizičku aktivnost postigne oslobađanje od fizičkih tenzija i mentalne napetosti. Ključne dobrobiti Art joge Similiris su zdravlje, lepota i smirenost.

Art joga Similiris je stil joge u kome se prepliću joga položaji i elementi savremenog – modernog umetničkog pokreta. Poštujući osnovna načela izvođenja joga položaja, uz sklad pokreta, disanja i pažnje, uvodeći muziku i ritam, u nastupima ART JOGE SIMILIRIS postiže se snažan scenski utisak(Press JSS).♦