Boško Obrdović: Mi pristajemo na razgovor sa Vučićem – ako se Maja skloni

Boško Obrdović: Mi pristajemo na razgovor sa Vučićem – ako se Maja skloni

14/05/2019 Off By BERB

Ranka Čičak

Boško Obradović na svojoj konferenciji za novinare u holu Skupštini Srbije prokomentarisao zakone o kojima se raspravlja na sednici, jer on još uvek ne ulazi u salu,kao i druga opozicija.

 

Rekao je da Zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima kasni tri godine, a ima primedbe i na Predlog zakona o izvršenju krivicnih sankcija:
-On predlaže alternative.Recimo, da se , ako je kazna manja od jedne godine, može odležati i kod kuće. Meni se čini da ova vlast priprema ovaj Zakon za svoje potrebe, kada je budu sudili.
I na “Tijanin zakon”, čiji je i sam bio inicijator, Boško ima primedbe:
-Ovaj zakon nije predlog Fondacije, već ga na usvajanje daje Vlada , a nije prošao javnu raspravu. Ako on predviđa doživotnu robiju za najteža dela nad maloletnicima, trudnicama i nemoćnima, u sukobu je sa ZIKS-om, koji predviđa amnestiju. Vlast jednog čoveka i jedne vlade smandrljala je ovaj zakon, samo da prestanu caršijske priče.
Boško kaže da protesti protiv vlasti traju već šest meseci i da vlast ima problema da odgovori na mnoga pitanja:
-Kako Skupština može da radi bez opozicije, koristeći lažnu opoziciju? Predsednik je rekao da će zamoliti Maju Gojković da ponovo pozove opozicione poslaničke grupe na razgovor. Ali, mi pristajemo na razgovor samo ako se Maja skloni sa mesta predsednice.Ona nije relevantna za razgovor s nama. Razgovor je moguć samo ako ona ode. A ima dosta stvari o kojima treba da se razgovara. Recimo, o slobodi štampe. Ova režimska štampa potpuno ignotiše rad opozicije. U subotu smo imali uspešan protest, ali to niko nije objavio.♦