NENAD ČANAK: Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

NENAD ČANAK: Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

06/05/2019 Off By BERB

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i nikada neće zaboraviti zlo koje je Vojislav Šešelj posejao 6. maja 1992. godine u Hrtkovcima i od kojeg smo branili svoje komšije, kaže lider LSV Nenad Čanak u pisanoj izjavi medijima:

– Miting Srpske radikalne stranke i Šešeljev govor u Hrtkovcima označili su početak progona i nasilnog iseljavanja hrvatskog, ali i drugog nesrpskog i opozicionog stanovništva u više od 20 mesta u Sremu.

Podsetiću, Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila prošle godine izreklo je Šešelju pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca te 1992. godine.

I zato nema opravdanja za državu koja mu dopušta da se vraća na mesto svog zločina.

Isto tako, nema opravdanja za državu koja krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju poslanički mandat.

Dakle, Vojislav Šešelj od aprila prošle godine nije nikakav „pobednik Haškog suda“ nego samo i jedino osuđeni ratni zločinac.

Svakom svojom izjavom i pljuvanjem mrtvih od Zorana Đinđića do Dejana Anastasijevića, pretnjama i odvratnim vređanjem političkih protivnika i protivnica, Šešelj iz dana u dan samo dokazuje da je i dalje ono što je bio – zagađenje u javnom životu Republike Srbije i njenih građana.

Ujedno, pokazuje kolika je šteta što mu i ovde nije suđeno i za sva druga zla koja je priredio ovoj zemlji i njenim građanima tih mračnih devedesetih.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da insistira na tome da se i to dogodi, smatra Nenad Članak.♦