LSV PITA: Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

LSV PITA: Podržava li država Šešeljevu politiku mržnje?

05/05/2019 Off By BERB

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine ističe da je sramotno što nije zabranjeno održavanje Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke koji je juče održan u Hrtkovcima.

 

Delovanje Vojislava Šešelja od početka karakterišu mržnja i širenje straha. Ta politika dovela je do velikih nesreća u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Epilog politike mržnje, koju je spovodio Vojislav Šešelj, je presuda Žalbenog veća Mehanizma za međunarodne krivične sudove, kojom je lider radikala osuđen na kaznu od 10 godina zatvora, zbog podsticanja progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata u Hrtkovcima 1992.godine.

Pogubne posledice Šešeljeve politike osećamo i danas. Naša država je obeležena zbog postupaka ovog osuđenika za ratne zločine.

Najgore od svega je što Šešelj ističe da bi ponovio sve što je devedesetih godina radio.

LSV zahteva od predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić da javnosti objasni zašto nadležni organi nisu zabranili Šešeljev skup u Hrtkovcima! Očekujemo od premijerke Brnabić da kaže da li je na strani moderne i demokratske Srbije ili je na strani onih koji su devedesetih godina činili nesreću građanima Srbije i susednih država(Press LSV).

Ćutanje državnih organa šalje veoma lošu sliku o našoj zemlji.

Šešeljevo zlo se mora zaustaviti. Bude li se ćutalo, zločini iz devedesetih se mogu ponoviti.♦